Συνταγη για 4
Υλικά:
500γρ. βοδινό φιλέτο (μπούτι), χωρίς λίπος2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας γλυκό mirin, ή κρασί από ρύζι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα κατά μήκος
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
Προετοιμασία:
Κόβουμε το κρέας, σε φέτες όσο πιο λεπτές γίνεται. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, σάλτσα σόγιας, mirin (ή κρασί από ρύζι), το σκόρδο, σησαμέλαιο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το βοδινο και ανακατέψτε να καλυφθεί από την σάλτσα.
Θερμαίνεται στο γουόκ το φυτικό λάδι μέχρι να κάψει. Τσιγαρίστε τις φέτες του βοδινού για λίγα λεπτά και μετά προσθέστε το κρεμμύδι.
Συνεχίστε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το σουσάμι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για ακόμα 3 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό με το ρύζι στον ατμό.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)