Οι Συνταγές της Παρέας
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 έως 1,5 πακέτο μπισκότα Digestive ή πτι-μπέρ.
- 84 γρ. μαργαρίνη
- 1 λίτρο χυμό από πορτοκάλια (κατά προτίμησιν μέρλιν ή βαλέντσια)
- 70 γραμμάρια κόρν-φλάουερ
- 50 γραμμάρια ζάχαρη (κρυσταλλική ή άχνη)
Πως το κάνουμε:
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- Περνάμε τα μπισκότα από το μπλέντερ να θρυμματιστούν εντελώς.
- Τα τοποθετούμε σε φόρμα (επίπεδη που να ανοίγει από το πλάϊ) 24 εκατοστών.
- Λειώνουμε τη μαργαρίνη και τη ρίχνουμε στη φόρμα.
- Προσθέτουμε λίγο λικέρ της αρεσκείας μας (εμείς βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας τεντούρα).
- Ανακατεύουμε καλά να γίνει σαν "ζυμάρι" και το απλώνουμε ώστε να σχηματίσει ένα στρώμα-βάση περίπου 1 εκατοστό πάχος.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170 (προθερμασμένος ο φούρνος).
- Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.
- Ρίχνουμε τα 750 ml χυμού στην κατσαρόλα και βάζουμε να βράσει, στα 2/3 της δύναμης του ματιού.
- Τα υπόλοιπα 250 ml τα ρίχνουμε σε μια γαβάθα και αφήνουμε στην άκρη.
- Ανάβουμε τσιγαράκι και περιμένουμε την κατσαρόλα να πάρει βράση, ακούγοντας ραδιόφωνο :):)
- Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση, ρίχνουμε μέσα στο χυμό της γαβάθας το κόρν-φλάουερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
- Ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να πήξει.
- Οταν πήξει (πολύ σύντομα) και αρχίσει να κοχλάζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε για μισό λεπτό ακόμη.
- Τουμπάρουμε μέσα στη φόρμα με την ψημένη βάση.
- Οταν κρυώσει εντελώς, το βάζουμε στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη φόρμα και καταναλώνουμε μετά από 4 ώρες τουλάχιστον.
Διαβάστε περισότερο: Τούρτα πορτοκάλι, δροσερή και αθώα http://www.sintagespareas.gr/sintages/tourta-portokali-droseri-kai-athoa.html#ixzz1bfiaF7Xd
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)