Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομαΥλικά:
1kg χοιρινό χωρίς κόκαλο κομμένο σε μπουκιές2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία:
Για να φτιάξουμε το μπεκρη μεζε ξεκινούμε βάζοντας το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι (που να έχει καπάκι) και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε το κρέας για 5-6 λεπτά γυρίζοντας το συχνά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι την πιπεριά και τα αφήνουμε τα υλικά μας στην ίδια θερμοκρασία, για ακόμα 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κρασί και χαμηλώνουμε ελάχιστα την θερμοκρασία για να εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 2 λεπτά).Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και επαναφέρουμε την θερμοκρασία σε μέτρια.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα μελωμένη. Τα τελευταία 5 λεπτά αφήστε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα.
Σερβίρετε το μπεκρη μεζε ζεστό με μία καλής ποιότητας ρετσίνα και …Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)