1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό για τη μαγιά
Χλιαρό νερό όσο πάρει για την ζύμη
Λίγο αλάτι
Αραβοσιτέλαιο
1/2 κιλό ζάχαρη
250 γραμμάρια μέλι
250 ml νερό
Κανέλλα τριμμένη
Καρυδόψιχα τριμμένη.
Εκτέλεση :
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το αλάτι.
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και περιμένουμε 10-15 λεπτά. Κάνουμε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνουμε εκεί τη μαγιά. Ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ρίχνουμε νερό μέχρι να γίνει χυλός, μαλακός . Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μία κουταλιά ζυμάρι κάθε φορά. Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε με κουτάλα τρυπητή και βάζουμε τα επόμενα.
Στο μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το ποτήρι με το νερό και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να γίνει σιρόπι. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες.
Πασπαλίζουμε με κανέλλα και καρυδόψιχα.
Σερβίρονται ζεστοί.
Καλή επιτυχία και Καλή Απόλαυση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)