Η ξακουστή
κρητική κουζίνα,
με γνώση και εμπειρία αιώνων, δεν θα μπορούσε παρά να πρωταγωνιστεί και
στις άγιες μέρες του Πάσχα. Την Μεγάλη Πέμπτη οι φούρνοι «παίρνουν
φωτιά» για να ψηθούν τα
καλιτσούνια,
ανεβατά ή λυχναράκια. Οι μοσχοβολιστές κρητικές ταρτέλες, γεμισμένες με
φρέσκια γλυκιά μυζήθρα, αρωματισμένες με κανέλα, μαστίχα ή ψιλοκομμένο
δυόσμο, αποτελούν κλασσικό κέρασμα την ημέρα του
Πάσχα και όχι μόνο! Σειρά παίρνουν τα αφράτα τσουρέκια και οι λαμπροκουλούρες στολισμένες με τρία κόκκινα αβγά.
η συνέχεια: Εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)