Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Μοσχαρισιες Μπριζολες με προσουτο και φασκομηλο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:

2 μοσχαρίσιες μπριζόλες, περίπου 150γρ. η κάθε μία
2 φέτες προσούτο
2 φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
2 φέτες λεμονιού
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό, π.χ. Marsala
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι/πιπέρι

Προετοιμασία:

Τυλίγουμε την κάθε μπριζόλα ξεχωριστά μέσα σε πλαστική μεμβράνη και με ένα πλάστη τις πατάμε μέχρι ανοίξουν και να λεπτύνουν αρκετά. Αφαιρούμε την μεμβράνη, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε και τις δύο πλευρές με αλεύρι. Βάζουμε μια φέτα προσούτο πάνω από την κάθε μπριζόλα και πάνω από το προσούτο ένα φύλλο φασκόμηλο. Καλύπτουμε το φασκόμηλο με μια φέτα λεμόνι και στερεώνουμε τα υλικά μας όλα μαζί με μία οδοντογλυφίδα.
Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Ψήνουμε το κρέας μας για περίπου 3 λεπτά στην κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει αλλά να είναι ακόμα μαλακό. Προσθέτουμε το κρασί στην κατσαρόλα και αφήνουμε να κοχλάσει μέχρι να μειωθεί στο μισό και να δέσει ωραία η σάλτσα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό μας για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με πουρέ πατάτας. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)