Υλικά :
Φέτες γαλέου περίπου 10 με 12 εκατοστά διάμετρο (όσες χρειάζεστε), κάθε φέτα είναι μερίδα
3 έως 5 σκελίδες σκόρδου (αναλόγως τις μερίδες)
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Χυμό λεμονιού
Ρίγανη τριμμένη
Αλάτι πιπέρι.
Εκτέλεση :
Εάν είναι φρέσκος ο γαλέος τον βάζουμε σ΄ ένα ταψί την κάθε φέτα την μια δίπλα στην άλλη, εάν είναι κατεψυγμένος πρώτα τον ξεπαγώνουμε και μετά τον βάζουμε στο ταψί μας.
Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις σκορπίζουμε στις μερίδες μας, μετά βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, τη τριμμένη ρίγανη και το ελαιόλαδο, (βάζουμε αυτά τα υλικά αναλόγως τις μερίδες μας).
Το ψήνουμε στους 150 με 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, εάν χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμη συνεχίζετε και προσοχή να μην σας αρπάξει από πάνω ή σβήστε τις πάνω αντιστάσεις ή σκεπάστε το ταψί σας μ΄ αλουμινόχαρτο.
Σερβίρετε και ζεστός αλλά και κρύος, επίσης είναι καλός μεζές για ούζο αλλά και μπύρα.
Καλή Επιτυχία και Καλή σας όρεξη, αλλά και Καλά ουζάκια.
You might also like:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)