από: http://stamarstavros.blogspot.gr/2014/04/blog-post_29.html
Μείναμε τόσες μέρες στην Ήπειρο,
ξεσκονίσαμε τα Ζαγοροχώρια και μια πίτα της προκοπής δεν βρήκαμε. Ούτε
στην "περίφημη" Κικίτσα, στο Μονοδένδρι (χορτόπιτα σκέτη αηδία). Κάπως
καλύτερη ήταν η χορτόπιτα στο Μέτσοβο!!
Μοίρα καλή έλαχε να αναρτηθεί μια μακαρονόπιτα χθες στην σελίδα "Συνταγές στα Λί Λά" (κλικ), από το μέλος Eleftherios Savvidis (λεπτομέρειες ΕΔΩ).
Μετά από τις απαραίτητες προσαρμογές έγινε αυτό
Με τον παρακάτω τρόπο:Υ Λ Ι Κ Α
Ένα φύλλο έτοιμη σφολιάτα ΚΑΝΑΚΗ
300 γραμ. Πέννες ριγωτές
200 γραμ. Γιδοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ
100 γραμ. Παρμεζάνα τριμμένη στο χοντρό
Αλάτι στο νερό των ζυμαρικών
Πιπέρι λευκό
2 Αυγά χτυπημένα +1 ακόμη για άλειμμα
1 φλ.τσαγ. Γάλα εβαπορέ light αδιάλυτο + λίγο ακόμη για το άλειμμα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βράζω τα ζυμαρικά στο αλατισμένο νερό, 3 λεπτά λιγότερο (η συσκευασία λέει 10' και τα έβρασα 7'). Στραγγίζω και τα επιστρέφω στην κατσαρόλα.
Τρίβω τα τυριά σε μπωλ (το γιδοτύρι με το χέρι), ρίχνω τα αυγά και το γάλα, πιπερώνω, ανακατεύω και ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύω καλά.
Προθεμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στρώνω την σφολιάτα σε λαδωμένο πυρεξάκι, 20x30 εκατοστά, αδειάζω το μείγμα και το τακτοποιώ.
Χτυπάω το ένα αυγό με το λίγο γάλα.
Κόβω σε λωρίδες το περίσσευμα της σφολιάτας, αλείφω με πινέλο τις λωρίδες και τις διπλώνω χιαστί επάνω από το μείγμα των μακαρονιών.
Ψήνω για 45 λεπτά και όταν το βγάζω είναι έτσι
Αφήνω την πίτα να ηρεμήσει για 10' και κόβω
Συνοδεύω με μια σαλατίτσα με ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, πιπεριά κέρατο, αυγό στα τέσσερα, με ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, λευκό ξύδι και αλατοπιπερορίγανη.
Τέλειο γεύμα!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)