Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1,2 κιλά άγρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα
5 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο μαϊντανό
1 μικρό τσίλι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
8 έτοιμα φύλλα κρούστας, (20x20cm)
1 ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220οC.Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βουρτσίζουμε κάθε πλευρά κάθε φύλλου με λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε ένα φύλλο πάνω στο άλλο για να δημιουργήσουμε δύο στρώσεις της ζύμης. Βάζουμε με το κουτάλι μίγμα από το μανιτάρι στο κέντρο της ζύμης.
Μαζεύουμε τις γωνίες της ζύμης για να δημιουργήσουμε ένα πουγκί και δένουμε το πουγκί σφικτά με δύο κλωναράκια σχοινόπρασο. Βουρτσίζουμε όλο το πουγκί με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και το μίγμα μανιταριών.
Ψήνουμε τα πουγκιά μανιταριών μας για 10-12 λεπτά, ή μέχρι η ζύμη ψηθεί καλά και ροδοκοκκινίσει.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)