Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Εύγευστα ψαρό-μπιφτέκια!


Συνταγες για 4 άτομα
Υλικά:
1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρυγανιά τριμμένη
2 κονσέρβες τόνου σε νερό (150γρ. κάθε μία)
1/4 φλιτζανιού τριμμένο καροτο
4 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
8 φέτες τυρί
8 ψωμάκια, κομμένα για σάντουιτς
8 κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα
φύλλα μαρουλιού
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Στραγγίστε το τόνο από το νερό του.
Βάζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά, τον τόνο, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το αυγό, το χυμό λεμονι, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια για να ενωθούν τα υλικά. Χωρίζουμε το μείγμα σε 8 ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια. Βάζουμε κάθε μπιφτέκι στο μπολ με την φρυγανιά και φροντίζουμε να καλυφθούν καλά με αυτή.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφρίσει. Ψήνουμε στο λιωμένο βούτυρο τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν και στις δύο τους πλευρές και να γίνουν τραγανά. Λίγο πριν τα κατεβάσετε από την φωτιά βάζουμε μία φέτα τυρί πάνω σε κάθε μπιφτέκι μέχρι λιώσει ελάχιστα.
Στήνουμε τα σάντουιτς μας αλείφοντας τα ψωμάκια με μαγιονέζα πριν προσθέσουμε το μπιφτέκι. Προσθέτουμε λίγα φύλα μαρουλιού.
Σερβίρουμε τα μπιφτεκια αμέσως με μία ωραία σαλάτα. Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)