Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Παναρισμένη πέρκα στο φούρνο σερβιρισμένη με λαχανικά σοτέ.


Συνταγες για 4 άτομα
Υλικά:
1kg φιλέτα πέρκας
1/3 φλιτζανιού χυμός από λεμονι
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λαχανικά σοτέ:
Διάφορα φρέσκα λαχανικά ολόκληρα ή σε μεγάλα κομμάτια
(πχ μπειπι καρότα, φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπεριές Φλωρίνης, κλπ)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι.

Προετοιμασία:
Αν τα φιλέτα μας είναι πολύ μεγάλα τα κόβουμε σε μερίδες και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε την πέρκα με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, και το σκόρδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας τα φιλέτα να καλυφθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγεία για 45 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180oC.
Όταν περάσει ο αναγκαίος χρόνος βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε το ψάρι σε στραγγιστήρι για να φύγουν τα υγρά της μαρινάδας. Αφού στραγγίξει καλά το ψάρι βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα μπολ και περνάμε ένα-ένα τα φιλέτα από την φρυγανιά μέχρι να καλυφθούν εντελώς με αυτή. Κάθε φιλέτο που πανάρουμε το αραδιάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί το οποίο αλείψαμε από προηγούμενος με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε την περκα στο φουρνο για 25 λεπτά γυρίζοντας τα φιλέτα κατά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Για να ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας στο τηγάνι και σοτάρουμε με το βούτυρο για 4-6 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε την πέρκα με τα λαχανικά όσο είναι ακόμα ζεστά. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)