Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Μπιφτέκια τόνου νισουάζ!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1/2 κιλό φρέσκο τόνο, σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
12 ελιές καλαμάτας χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας αλατισμένη κάπαρη, ξεπλυμένη και κομμένη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο, για το άλειμμα
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού πάστα αντσούγιας
4 ψωμάκια, κομμένα και ψημένα
Φέτες ντομάτας και ρόκα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το τόνο, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές και τη κάπαρη σε ένα πιάτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά. Μεταφέρουμε τα υλικά μας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα λιώνουμε σε ένα μίγμα. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε το μίγμα σε τέσσερα μπιφτέκια πάχους 10 εκατοστών.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα τηγάνι, τα βουρτσίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα και τη πάστα αντσούγιας. Απλώνουμε τη πάστα στα ψωμάκια. Βάζουμε τα μπιφτέκια μέσα στα ψωμάκια μαζί με τη ντομάτα και τη ρόκα. Κλείνουμε τα ψωμάκια και σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)