Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ιταλικά Ντόνατς!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για περιπου 36 ντονατς

Υλικά:

450γρ. τυρί ρικότα
4 αυγά
1 φακελάκι βανιλίνη
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουτερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα
Λίγη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Εκτέλεση:

Χτυπούμε με ένα μίξερ χεριού το τυρί ρικότα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουτερ και το αλάτι. Χτυπάμε το μίγμα μας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν εντελώς τα υλικά μας. Αφήνουμε τη ζύμη μας να σταθεί για 30 λεπτά.
Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι για βαθύ τηγάνισμα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Παίρνουμε ζύμη στην παλάμη και πιέζουμε και κόβουμε με το κουτάλι μικρή μπάλα ζύμης και την ρίχνουμε στο ζεστό λάδι. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. Ανακατέψτε τα ντόνατς μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
Αφαιρέστε τα ντόνατς από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε στραγγιστήρι για να φύγουν τα περιττά λάδια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και ανακινούμε καλά ώστε να καλυφθούν με τη ζάχαρη. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με κανέλα.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)