Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Παραδοσιακή Κυπριακή Ελιόπιτα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 10-12 ατομα

Υλικά:

2 φλιτζάνια ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι χονδροκομμένες
1 φλιτζάνι φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι
3/4 φλιτζάνιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουτερ
1/2 φλιτζάνι σισάμι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ελιές, το κόλιανδρο, το δυόσμο και το κρεμμύδι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουτερ και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και τρίβουμε με τις παλάμες μας το μίγμα μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε και το χυμό πορτοκάλι και ζυμώνουμε. Ρίχνουμε και το μίγμα με τις ελιές στο μίγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε και τη μισή ποσότητα από το σισάμι και ζυμώνουμε ξανά. Παίρνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους το αλείφουμε με λίγο λάδι και το αλευρώνουμε. Βάζουμε την ζύμη μας στο ταψί την πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σισάμι και την τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το πάνω μέρος.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)