Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Γαλέος σε τραγανή κρούστα παρμεζάνας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

4 φιλέτα γαλέου (ή άλλου λευκού ψαριού, όπως τσιπούρα, βακαλάος, ξιφίας)
50γρ. τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός και τρίμμα από 1 λεμόνι
25γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι
50γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, το τρίμμα λεμονιού, την τριμμένη παρμεζάνα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Περνάμε από το μίγμα αυτό τα τέσσερα φιλέτα του ψαριού, μόνο από την μία πλευρά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και σοτάρουμε τα φιλέτα για 2-3 λεπτά από την πλευρά που δεν έχουμε πανάρει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
Γυρίζουμε τα φιλέτα και από την άλλη πλευρά, και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα ωραίο, ροδοκόκκινο χρώμα. Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
Μέσα στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα τους. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)