Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Σαλάτα με ρόκα, μπέικον και φρέσκο καλαμπόκι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

4 φρέσκα καλαμπόκια
2 φλιτζάνια ρόκα ψιλοκομμένη
4 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1/8 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Eκτέλεση:

Ψήνουμε τα καλαμπόκια στη σχάρα, αν θέλουμε μια καπνιστή γεύση, ή στον ατμό για 12-15 λεπτά.
Αφήνουμε τα καλαμπόκια να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον για 4-5 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά: το καλαμπόκι, τη ρόκα, το μπέικον και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τα υλικά για τη σάλτσα: το ελαιόλαδο, το ξύδι, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σος και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)