Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Χοιρινό ψαρονέφρι στο φούρνο με αρωματικά και σκόρδο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 2 ατομα

Υλικά:

2 κομμάτια χοιρινό ψαρονέφρι,(περίπου 500 γραμ)
6 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι διάφορα ψιλοκομμένα βότανα, όπως μαϊντανό, θυμάρι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο με τα βότανα και το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε τα 2 κομμάτια ψαρονέφρι, και τα αλείφουμε με το μίγμα των βοτάνων. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, τα καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 1 ώρα πριν το μαγειρέψουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Ψήνουμε το κρέας, χωρίς να το ξεπλύνουμε για 30 λεπτά. Μετά, μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 150οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε το αρωματικό ψαρονέφρι με ψημένα λαχανικά, ή στον ατμό. Καλή Όρεξη!