Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Πατατοσαλάτα με σάλτσα βέρτε!

υνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 2 ατομα

Υλικά:

2 πατάτες μέτριου μεγέθους
Για την σάλτσα βέρτε
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τις πατάτες τις οποίες πλύναμε με καθαρό νερό να βράσουν. Ελέγχουμε με ένα πιρούνι εάν έχουν μαλακώσει αρκετά οι πατάτες. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρές μπουκιές σε μια σαλατιέρα.
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το δυόσμο, το κόλιανδρο, το σχοινόπρασο, τη πιπεριά, το ελαιόλαδο, το μέλι, το βαλσάμικο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα δουλεύουμε ελαφρά στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα χωρίς να πολτοποιήσουμε εντελώς τα υλικά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα βέρτε τις πατάτες στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις χωρίς να λιώσουμε τις πατάτες.
Αν θέλουμε σκεπάζουμε τη σαλάτα με μια πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα πριν σερβίρουμε.
Σερβίρετε τη πατατοσαλάτα σας ως κυρίως γεύμα ή απλά συνοδευτικό.
Καλή Όρεξη!