Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Σάντουιτς με σολομό και άνηθο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 6 ατομα

Υλικά:

1 μεγάλο φιλέτο σολομού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 ματσάκι φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
150ml κρέμα γάλακτος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
άσπρο ψωμί
βούτυρο, για την επάλειψη του ψωμιού

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα τηγανάκι το σολομό με λίγο ελαιόλαδο για 15 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί καλά. Όταν ψηθεί περιχύνουμε με χυμό πορτοκάλι. Αφήνουμε το σολομό να κρυώσει, και τον κόβουμε σε λωρίδες σε ένα μπολ. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε στο μπολ που είναι ο σολομος τον άνηθο τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Βουτυρώνουμε τις φέτες του ψωμιού και απλώθουμε το μίγμα του σολομού πάνω στο ψωμί. Κόβουμε κάθε σάντουιτς σε τέσσερα τρίγωνα και σερβίρουμε. Συνοδεύσετε το φαγητό σας με πατάτες τηγανητές ή φρέσκια σαλάτα
Καλή Όρεξη!