Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Σκορδάτες γαρίδες στο αλουμινόχαρτο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 2 ατομα

Υλικά:

130γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλυτζανι ψιλοκομμένο μαιντανό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Χυμό από ένα μεγάλο ζουμερό λεμόνι
1/2 Κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες από το κέλυφος
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κουταλιά της σούπας μπούκοβο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου μας σε δυνατή θερμοκρασία.
Βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ και ανακατεύουμε το βούτυρο, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τις γαρίδες και τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με μπούκοβο. Προσθέτουμε και το μίγμα βουτύρου και ανακατεύουμε τις γαρίδες με τα χέρια μας μέχρι να καλυφθούν με το βούτυρο.
Πάνω σε ένα ταψί απλώνουμε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο και βάζουμε τις μισές γαρίδες στο κέντρο. Διπλώνουμε τις άκριες σε ένα ερμητικά κλειστό πακέτο. Προσοχή το πακέτο να είναι ερμητικά κλειστό για να μην φεύγουν οι ατμοί που είναι αναγκαίοι για το ψήσιμο του φαγητού. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για ένα δεύτερο πακέτο με τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε το φαγητό μας στον καλά προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά.
Σερβίρετε το φαγητό απευθείας από το φούρνο συνοδεύοντας το με ρύζι πιλάφι.
Καλή Όρεξη!