Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
500γρ. καλαμαράκια μικρά1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες μεγάλες, τριμμένες
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι ούζο
λίγο αλάτι
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα πλιγούρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα καλαμαράκια με το ελαιόλαδο, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, και το σκόρδο. Μετά από 2-3 λεπτά σβήνουμε το φαγητό με το ούζο.Προσθέτουμε τα μυρωδικά (άνηθο, μαιντανό, καρρότα), την ντομάτα και το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε και το αλάτι και προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό.
Σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 30 λεπτά ή μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μαλακώσει το πλιγούρι.
Σερβίρετε όσο το φαγητό σας είναι ακόμη ζεστό. Καλή Όρεξη!
Σημ.: Ευχαριστούμε το Εστιατόριο Μαρίνος Αρχαία Κόρινθος για αυτή την πολύ ωραία συνταγή.