Συνταγή για 6-8 άτομα
Υλικά:
6 μέτρια παντζάρια, με τη φλούδα τους,400γρ. στραγγιστό γιαούρτι, (περίπου 1 ½ φλιτζάνι)
2-3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα τους,
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένη καρυδόψιχα (επιπλέον 1 γεμάτη κουταλιά για γαρνίρισμα)
5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα, για γαρνίρισμα,
Αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200οC.Βάζουμε τα παντζάρια και τα σκόρδα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε ένα γεμάτο φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το σκεύος και ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να ψηθούν τα παντζάρια.
Βγάζουμε τα παντζάρια και τα σκόρδα από το φούρνο, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Με ένα μαχαιράκι καθαρίζουμε την φλούδα και ψιλοκόβουμε τα παντζάρια και τα σκόρδα.
Αλέθουμε τα παντζάρια στο πολυμίξερ, μαζί με τα σκόρδα και το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν πουρές. Βγάζουμε σε ένα μπολ το πουρέ και ανακατεύουμε μέσα την καρυδόψιχα, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
Γαρνίρουμε την πατζαροσαλατα μας με την επιπλέον καρυδόψιχα και το δυόσμο και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί ή καλοψημένη πίτα.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)