Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
1 μεγάλη συναγρίδα περίπου 1½ κιλό2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες,
1 λεμόνι σε λεπτές ροδέλες,
4 ώριμες ντομάτες σε τέταρτα,
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1/2 φλιτζάνι άσπρο, ξηρό κρασί,
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και γεμίζουμε την κοιλιά του με το μισό μαϊντανό και τις μισές φέτες λεμονιού. Απλώνουμε το υπόλοιπο λεμόνι, το κρεμμύδι και το σκόρδο στον πάτο ενός ταψιού σε μια στρώση και τοποθετούμε τη συναγριδα από πάνω.
Βάζουμε γύρω-γύρω από το ψάρι τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με το ελαιόλαδο και το κρασί.
Ψήνουμε την συναγριδα στο φουρνο για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το ψάρι μας. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό για 5-6 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Σερβίρετε την συναγρίδα απευθείας από το ταψί, πασπαλισμένη με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ.
Καλή Όρεξη!
teleio!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή