Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυρί κρέμας.


Συνταγή για 3-4

Συστατικά:
12 ολόκληρα μανιτάρια (κομμένα τα κοτσάνια)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 / 2 φλιτζάνι μπέικον, ψιλοκομμένα
4 κουταλιές τυρί κρέμα Philadelphia
1 κουταλιά ελαιόλαδο
5-6 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 / 3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 / 3 φλιτζανιού λευκό κρασί
Φρυγανιά τριμμένη

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε τα κοτσάνια των μανιταριών σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μη κολλήσει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα στελέχη εξακολουθούν σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίξτε το κρασί. Μειώστε τη θερμότητα και αφήστε το να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά μέχρι το τυρί είναι πολύ μαλακό. Ένα δύο λεπτά πριν το τέλος προσθέστε την βασιλικό και ανακατεύετε να συνδυάσουν.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε για λίγο.
Βουρτσίστε ελαφρά την επιφάνεια του φούρνου τηγάνι με ελαιόλαδο. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι συλλέξει αρκετά μίγμα το τυρί και πράγματα τα μανιτάρια. Τοποθετήστε τα γεμιστά μανιτάρια στο φούρνο τηγάνι. Ψεκάστε την κορυφή του μανιταριών με φρυγανιά.
Ψήνουμε τα μανιτάρια σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, ή μέχρι
χρυσή ροδίσουν στην κορυφή.

από :
http://xs-recipes.blogspot.com
Σερβίρετε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Απολαύστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)