Δευτέρα 6 Απριλίου 2009
Σκορδαλιά
Υλικά :
1 κιλό ψωμί χωριάτικο μπαγιάτικο
3 έως 5 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ξύδι λευκό
Εκτέλεση :
Κόβουμε στ ψωμί σε φέτες και τις βάζουμε σ΄ ένα μπολ με νερό να μουσκέψουν πολύ καλά, μετά στις στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τις σκελίδες του σκόρδου έως ότου να γίνουν αλοιφή και τότε προσθέτουμε το στραγγιγμένο ψωμί λίγο λίγο και λίγο λίγο το ελαιόλαδο (όσο πάρει)ενώ συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μπλέντερ στην μεγάλη ταχύτητα, προσθέτουμε δε κι όσο ξύδι μας αρέσει.
Το πόσες σκελίδες σκόρδο βάζουμε είναι το πόσο μας αρέσει (αλλά και πόσο καυτερή να είναι) όπως το ξύδι, αλλά και το ελαιόλαδο άλλοι την θέλουν πολύ λαδερή κι άλλοι όχι.
Η πεθερά μου έκανε την σκορδαλιά όπως προανέφερα αλλά με λιγότερο ψωμί και πρόσθετε κι 100 γραμμάρια καρυδόψιχα.
Η καλύτερη σκορδαλιά γίνεται όχι στο μπλέντερ αλλά στο γουδί.
Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)