Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Υγιεινή σούπα




Κυπριακή Νηστίσιμη Συνταγή

Υλικά :

3 με 4 καρότα κομμένα σε κύβους
2 με 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
4 αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα
150 γραμμάρια σέλινο χοντροκομμένο
130 ml ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού (από ένα λεμονί)
1/2 κουταλιού του γλυκού απ΄ όλα αλάτι,κύμινο, ρίγανη και κανέλα (ή όσο θέλετε)

Εκτέλεση :

Εάν τα βάλετε στην χύτρα τα βάζετε όλα μαζί και νερό μέχρι να τα σκεπάζει κι όταν σφυρίξει τα βράζετε 20 λεπτά.
Στην κατσαρόλα πάλι όλα μαζί αλλά με περισσότερο νερό και τα βράζουμε όσο χρειάζονται να βράσουν.

Η συνταγή είναι για δυο άτομα.

Σερβίρεται ζεστή καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Ελένη Φιλιππίδου που την ξέρει από τον πατέρα της
κ. Χαράλαμπο
Που είναι από την Κύπρο


Δική μου παρατήρηση :
Εάν προσθέσετε και 100 γραμμάρια ρύζι νυχάκι θα έχουμε μια παραλλαγή από το δικό μας «αγκινάρες πιλάφι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)