Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Χαλβάς σιμιγδαλένιος



Υλικά :

1 κούπα λάδι
¼ κιλού χοντρό σιμιγδάλι
¼ κιλού ψιλό σιμιγδάλι
½ κιλού ζάχαρη
4 κούπες νερό
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση :

Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα βράζουμε έως να πάρει βρασμό. (να λιώσει καλά η ζάχαρη)
Ρίχνουμε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς ,όταν βάλουμε όλο το νερό με τη ζάχαρη το βράζουμε για 3 έως 5 λεπτά και μετά σβήνουμε τη φωτιά .
Όταν φουσκώσει το σιμιγδάλι για καλά το βάζουμε σε φόρμα ή με το κουτάλι της σούπας κάνουμε μικρά χαβαδάκια.
Σερβίρετε κρύο και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
Γίνετε δε και με όλο χοντρό σιμιγδάλι ή όλο ψιλό σιμιγδάλι.

Καλή επιτυχία
Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)