Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Φασόλια γίγαντες πλακί


Υλικά :

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες (προσοχή να είναι άσπρα να μην έχουν κιτρινίσει)
250 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη
1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :

Βάζουμε τα φασόλια γίγαντες από βραδύς σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό χλιαρό να τα σκεπάζει και λίγο περισσότερο.
Το πρωί χύνουμε το νερό βάζουμε καθαρό και τα βράζουμε για περίπου 60 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σ΄ ένα ταψί 40 έως 45 εκατοστά, μετά το κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη, το χυμό ντομάτας και τον άνηθο ψιλοκομμένο και τα ανακατεύουμε ελαφρά με μια κουτάλα.
Προσθέτουμε μετά το ελαιόλαδο και 250 ml νερό από τη βρύση αλάτι και πιπέρι.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 έως 35 λεπτά εάν χιασθεί κι άλλο συνεχίστε αλλά προσοχή μήπως χιασθεί και άλλο λίγο νερό.

Σερβίρονται ζεστός αλλά και κρύος καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου

Εάν είναι καλοκαίρι αντί για χυμό ντομάτας να βάλετε 1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες και χωρίς σπόρια και φλούδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)