Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009


Από την Καθαρά Δευτέρα και μέχρι το Άγιο και Μεγάλο Σάββατο και πριν το Αναστάσιμο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα θα τρώμε τις ημέρες που επιτρέπετε από την Νηστεία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τα εξής :
Θαλασσινά :
Χταπόδια, καλαμάρια, καβούρια, γαρίδες, μύδια, αστακοί.
Λαχανικά :
Χόρτα, σπανάκι, σέλινο, λάχανο, καρότα, παντζάρια, κουνουπίδι, μπρόκολο, μελιτζάνες, κολοκύθια, φασολάκια (πρ./κατ.), αρακάς (κατ.), αγκινάρες (κατ.), μαρούλια, κρεμμυδάκια (φρ.), ντομάτες, μανιτάρια, πιπεριές(πράσινες, Φλωρίνης, κέρατο), καλαμπόκι.
Ζυμαρικά :
Μακαρόνια, κριθαράκι, κοφτό (Μακ.), αστεράκι.
Όσπρια :
Φασόλια, ρεβίθια, φακές, φάβα,
Διάφορα :
Ελιές, ταραμάς, χαλβάς, τουρσιά (διαφ.), πατάτες, ρύζι, λάδι, κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)