Υλικά :
1 κιλό κιμά πρόβιο (ή 750 γρ. βοδινό και 250 γρ. χοιρινό)
600 γραμμάρια ψωμί χωριάτικο μπαγιάτικο (μόνο τη ψίχα)
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο στο τρίφτη
4 με 5 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτα
1 αυγό
1 με 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
Μουσκεύουμε το ψωμί κόβοντας το σε φέτες.
Σε
μια σουπιέρα βάζουμε το κιμά, το μουσκεμένο ψωμί,(το στραγγίζουμε καλά
με το χέρι μας)το τριμμένο κρεμμύδι, τις τριμμένες σκελίδες του σκόρδου,
τη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το αυγό(ασπράδι και κρόκος)και το
αλάτι με το πιπέρι και το κύμινο.
Το ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά, το κάνουμε μια μεγάλη μπάλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και κάνουμε μικρά μακρόστενα μπαστουνάκια και τα τηγανίζουμε σ΄ αραβοσιτέλαιο.
Σε
μια κατσαρόλα έχουμε βάλει 500 ml νερό, 150 γραμμάρια ελαφρά
συμπυκνωμένο χυμό τομάτα, ένα ολόκληρο ξερό κρεμμύδι,(επάνω του μερικά
γαρύφαλλα καρφωμένα) 4 σκελίδες σκόρδο, και μια κουταλιά σούπας βούτυρο ή
μαργαρίνη και θα τα έχουμε βράση για 30 λεπτά, μετά βάζουμε και τα
τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα βράζουμε για ακόμη 20 λεπτά.
Σερβίρονται πάντα ζεστά καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη
Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)