Υλικά για τη
ζύμη:
4
ποτήρια αλεύρι
1
ποτήρι βούτυρο φυτικό
2
αυγά
2
κουταλάκια Β.Ρ.
1
γιαούρτι μικρό
λίγο
αλάτι
1
κουταλιά ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ρυζιάζουμε
το αλεύρι με το βούτυρο, ανοίγουμε ένα λακάκι στη μέση και βάζουμε
μέσα
τα αυγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το Β.Ρ. και το αλάτι. Πλάθουμε μια ζύμη
μαλακή,
ανοίγουμε σε φύλλο και βάζουμε τη γέμιση στο μέσο. Το διπλώνουμε από
πάνω
και το κάνουμε σαν ρολό, του βάζουμε λίγο σισάμι και το αλείφουμε με αυγό
κτυπημένο.
Το βάζουμε σε ταψί, βουτυρώνουμε, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45
λεπτά
και το σερβίρουμε ζεστό.
Υλικά για τη
γέμιση:
2
ποτήρια χαλλούμι
1
ποτήρι κασκαβάλι
1
κομμάτι μυζήθρα
1
κομμάτι φέτα 250γρ.
5-6
αυγά
λίγο
μέχλεπι λιωμένο
λίγος
δυόσμος
2
κουταλάκια Β.Ρ.
3
φέτες ζαμπόν κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια
Εκτέλεση:
Τρίβουμε
τα τυριά και τα χαλλούμια και προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα. Προσθέ-
τουμε
επίσης το Β.Ρ., την αναρή και τη φέτα. Τα λιώνουμε με τα χέρια μας, προσθέ-
τουμε
το δυόσμο και το ζαμπόν κομμένο σε μικρά τετραγωνάκια. Με τη ζύμη αυτή
κάνουμε
τρία ρολά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)