1 μάτσο σπαράγγια
2 κούπες ρύζι (αρμπόριο ή καρολίνα)
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών ή νερό
βούτυρο
παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε
αντικολλητικό βαθύ σκεύος σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο,
ρίχνουμε τα σπαράγγια κομμένα σε μικρά κομματάκια και μόλις μαλακώσουν
λίγο τους ρίχνουμε μια κουτάλα ζωμό.
Όταν πιουν το ζωμό, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σωτάρουμε για λίγο.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ρυζότο.
Κάθε φορά που τελειώνουν τα υγρά συμπληρώνουμε ζωμό ή νερό το οποίο διατηρούμε ζεστό.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μια δυο κουταλιές φρέσκο βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εαν
έχετε φτιάξει κάποια συνταγή δική σας με σπαράγγια και την έχετε
φωτογραφίσει μπορείτε να συμμετέχετε στο blog event που διοργανώνει η
Royal coconut και να κερδίσετε και ένα καταπληκτικό δωράκι.
Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)