Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Κανταΐφι αλμυρό!


Υλικά :

4 αυγά
500 γραμμάρια φέτα πρόβια εκλεκτή
150 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι ή κάποιο γλυκό σκληρό τυρί
200 γραμμάρια γάλα πρόβιο.
1 κιλό κανταΐφι
250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος κατσικίσιο λιωμένο

Εκτέλεση :

Κόβουμε τη φέτα σε μικρούς κύβους του 1 έως 2 εκατοστών και τη βάζουμε σ΄ένα μπολ, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι ή κάποιο γλυκό σκληρό τυρί, μετά ρίχνουμε το γάλα και τα αυγά (ενώ πρώτα τα έχουμε κτυπήσει όλα μαζί ασπράδια και κρόκους )και τ΄ ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα ταψί 45 με 50 εκατοστά διάμετρο το βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε το μισό από κανταΐφι, προσοχή να μην είναι μπλεγμένο.
Μετά στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια μας τη γέμιση μας ομοιόμορφα.
Συνεχίζουμε να στρώνουμε επάνω στη γέμιση το υπόλοιπο κανταΐφι, όταν το στρώσουμε όλο το πατάμε καλά με τα χέρια μας.
Καίμε καλά το λιωμένο βούτυρο γάλακτος και με ένα κουτάλι της σούπας βρέχουμε όλο το κανταΐφι.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα, εάν σας πάρει από πάνω πολύ χρώμα ( προσοχή να είναι αρκετά καστανόξανθο το χρώμα του)και μέσα θέλει κι άλλο ψήσιμο σκεπάστε το ταψί με μια λαδόκολλα.

Τρώγετε ζεστό αλλά και κρύο

Καλή σας Όρεξη.

Έκανα μια παραλλαγή στο αλμυρό κανταΐφι.

Έκανα δυο φορές την συνταγή της Γιαγιάς μου κανταΐφι αλμυρό, την πρώτη φορά όπως σας το έχω αναρτήσει, την δεύτερη φορά έκανα το εξής : Αγόρασα 1 λίτρο φρέσκο γάλα έβαλα στην γέμιση τα 250 ml και τα υπόλοιπα τα έβρασα στην κατσαρόλα κτυπώντας τα συνεχώς με το σύρμα για να μην μου κυλίσει .
Όπως ήταν καυτό το ταψί και καυτό το γάλα το έριξα επάνω στο κανταΐφι το σκέπασα 1 ώρα με μια πετσέτα και μετά το σερβίρισα.
Δεν μπορώ να σας πω ποιο ήταν καλύτερο γιατί και τα δυο ήταν Υπέροχα
nikolaos.
Η πρώτη συνταγή





Η παραλλαγή με το γάλα για σιρόπι




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)