1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη
1 πιπεριά καυτερή(εάν το θέλετε καυτερό) ή 1 πιπεριά κέρατο
1 κομμάτι φέτα
1 με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά την ώριμη ντομάτα την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Κόβουμε και την φέτα σε μικρούς κύβους.
Την καυτερή πιπεριά ή την πιπεριά κέρατο την κόβουμε σε μικρές ροδέλες.
Βάζουμε σε πήλινο όλα τα υλικά τους κύβους της ντομάτας, τους κύβους φέτας, τις ροδέλες της πιπεριάς καυτερής ή κέρατο, την 1 με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και όλα τα ανακατεύουμε πολύ ελαφρά τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά.
Τα σερβίρουμε με το πήλινο βάζοντας από κάτω ένα πιάτο.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές π.χ. μπορούμε να βάλουμε κασέρι, γκούντα, κεφαλοτύρι, αλλά και μερικές αποφλοιωμένες ολόκληρες ή αλεσμένες στο moulti γαρίδες.
Ένας πολύ καλός μεζές για ούζο αλλά και για μπύρα .
Καλή Επιτυχία και Καλές Απόλαυσης.
Μπορείτε να κάνετε πολλά μικρά πήλινα και να τα ψήσετε όλα μαζί στο φούρνο, (εάν έχετε πολλά άτομα) αποφεύγετε να κάνετε μεγάλη δόση σε μεγάλο πήλινο και μετά να βάλετε το μπουγιουρντί σε μικρά μπολ.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)