Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
8 κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές2 μεγάλες πατάτες, βραστές και λιωμένες
85γρ. τυρί προβολόνε, κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις πιπεριές και τα αφήνουμε στην άκρη. Με ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τη λευκή μεμβράνη και τους σπόρους από το εσωτερικό των πιπεριών, προσέχοντας να μη σκιστεί η σάρκα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί τη λιωμένη πατάτα, το τυρί προβολόνε, τη παρμεζάνα, το αυγό, το σχοινόπρασο και αλατοπιπερώνουμε. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού, συμπληρώνουμε τις πιπεριές τα τρία τέταρτα με το μίγμα και στη συνέχεια βάζουμε τα κοτσάνια πίσω στη θέση τους.
Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε αμέσως με μια ωραία πράσινη σαλάτα. Επίσης οι πιπεριές είναι νόστιμες όταν τρώγονται και κρύες.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)