Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 18 σαμοζας
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια, να είναι αποψυγμένα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
1 φύλλο δάφνης, θρυμματισμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ ρίζα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι κάρδαμο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο πιπέρι
1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα
1 (450γρ.) πακέτο φύλλο ζύμης
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Βάζουμε το κύμινο και τη δάφνη. Αναμιγνύουμε τα κρεμμύδια στο μοσχαρίσιο κιμά. Τσιγαρίζουμε έως ότου ο κιμάς αλλάξει χρώμα και τα κρεμμύδια μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το σκόρδο, το τζίντζερ μέσα στο μίγμα του κιμά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κύμινο, το κόλιανδρο, το κουρκούμη, το τσίλι σε σκόνη, τη κανέλα και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε το μίγμα του κιμά στο μίγμα του πουρέ πατάτας. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Ανακατεύουμε το κόλιαντρο και τη πιπεριά στην πατάτα και το μίγμα του κρέατος. Τοποθετούμε περίπου 1 κουταλιά από το μίγμα πάνω σε κάθε φύλλο κρούστας. Διπλώνουμε τα φύλλα σε τρίγωνα, πατώντας άκρες μαζί με βρεγμένα δάχτυλα.
Σε μικρές παρτίδες, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή Όρεξη!
Συνταγη για 18 σαμοζας
Υλικά:
2 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια, να είναι αποψυγμένα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
1 φύλλο δάφνης, θρυμματισμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ ρίζα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι κάρδαμο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο πιπέρι
1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα
1 (450γρ.) πακέτο φύλλο ζύμης
Εκτέλεση:
Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσουν. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τις πατάτες και τα μπιζέλια και ανακατεύουμε. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες για περίπου 15 λεπτά. Όταν μαλακώσουν οι πατάτες, τις λιώνουμε σε ένα μπολ με τα μπιζέλια και τα αφήνουμε στην άκρη.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Βάζουμε το κύμινο και τη δάφνη. Αναμιγνύουμε τα κρεμμύδια στο μοσχαρίσιο κιμά. Τσιγαρίζουμε έως ότου ο κιμάς αλλάξει χρώμα και τα κρεμμύδια μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το σκόρδο, το τζίντζερ μέσα στο μίγμα του κιμά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κύμινο, το κόλιανδρο, το κουρκούμη, το τσίλι σε σκόνη, τη κανέλα και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε το μίγμα του κιμά στο μίγμα του πουρέ πατάτας. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Ανακατεύουμε το κόλιαντρο και τη πιπεριά στην πατάτα και το μίγμα του κρέατος. Τοποθετούμε περίπου 1 κουταλιά από το μίγμα πάνω σε κάθε φύλλο κρούστας. Διπλώνουμε τα φύλλα σε τρίγωνα, πατώντας άκρες μαζί με βρεγμένα δάχτυλα.
Σε μικρές παρτίδες, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)