Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Σολoμός στο φούρνο με ασιατική σάλτσα σόγιας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστιμένο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξηρό λευκό κρασί, ή νερό
500γρ. φιλέτο σολoμού
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Για να φτιάξουμε την ασιατική σάλτσα σόγιας σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη καστανή ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Κόβουμε το φιλέτο σολομού σε 4 ίσα κομμάτια και βάζουμε τα φιλέτα μας σε ένα ταψί με τη πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Απλώνουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε πάνω στα φιλέτα μας ομοιόμορφα και ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φιλέτα μας αλλά να είναι ροζ εσωτερικά. Σερβίρετε τα φιλέτα σολομού σε μια ωραία πιατέλα με φέτες λεμονιού.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)