Χαρακτηριστικό γνώρισμα του γάδου είναι το
προτεταμένο οστούν της άνω γνάθου, η ανοιχτόχρωμη πλαϊνή γραμμή και το
έντονο μουστάκι στο πηγούνι, το οποίο χρησιμεύει ως αισθητήριο κατά την
αναζήτηση τροφής. Ο γάδος, όπως και τα υπόλοιπα ψάρια αυτού του είδους,
είναι αρπακτικό.
Τρέφεται με καβούρια, σκουλήκια και μαλάκια, ενώ όσο μεγαλώνει τρώει και ψάρια.
Πρόκειται για ένα ψάρι, το οποίο εκτιμάται
ιδιαιτέρως. Εκτός από το φρέσκο, τον κατεψυγμένο ή τον καπνιστό, υπάρχει
και ο στεγνός (ξηρός) και αλατισμένος γάδος ως παστό ψάρι ή στεγνός
(ξηρός) ως ψάρι στεγνωμένο στον αέρα.
Το λευκό του κρέας είναι λεπτό και έχει μια
ευχάριστη, ήπια γεύση, και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να προστίθενται
πολλά καρυκεύματα. Όπως και στα υπόλοιπα ψάρια αυτής της οικογένειας, το
κρέας πρέπει να ψήνεται για λίγο και σε μικρή θερμοκρασία, γιατί
στεγνώνει γρήγορα και μπορεί εύκολα να καταστραφεί στο μαγείρεμα, λόγω
του μικρού ποσοστού συνδετικού ιστού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)