Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Φλογέρες με κεφαλογραβιέρα και ζαμπόν!

Συνταγες για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 8-10 άτομα
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας (θα χρειαστούμε περίπου 16-18 φύλλα)
1/2kg τυρί (κασέρι ή κεφαλογραβιέρα ή άλλο ημίσκληρο)
18 λεπτές φέτες ζαμπόν, καλής ποιότητας
Λάδι για το τηγάνισμα
Προετοιμασία:
Κόβουμε το τυρί μας σε χοντρά μπαστουνάκια (στο μέγεθος δάκτυλου). Χαράσσουμε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος σε 3 ίσες λωρίδες.
Παίρνουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά και βάζουμε στην άκρια του μία φέτα ζαμπον και πάνω στο ζαμπόν ένα μπαστουνάκι τυρι. Τυλίγουμε το φύλλο σε φλογέρα (όπως τυλίγουμε τα Κινέζικα σπρινγκ ρολς) και βρέχουμε την άκρια με λίγο νερό για να κολλήσει. Αραδιάζουμε τις φλογέρες μας σε μία πιατέλα.
Δεν χρειάζεται να λαδώσουμε το φύλλο, αλλά για να μην στεγνώσει το φύλλο καλό είναι να σκεπάσουμε τις φλογέρες μας με ένα καθαρό ρούχο.
Λίγο πριν το σερβίρισμα βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Τηγανίζουμε τις φλογέρες μας μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές.
Σερβίρετε τις φλογέρες σας απευθείας από το τηγάνι με μια καλή σάλτσα ντομάτας. Καλή Όρεξη!
(όπως τυλίγουμε τα Κινέζικα σπρινγκ ρολς) και βρέχουμε την άκρια με λίγο νερό για να κολλήσει. Αραδιάζουμε τις φλογέρες μας σε μία πιατέλα.
Δεν χρειάζεται να λαδώσουμε το φύλλο, αλλά για να μην στεγνώσει το φύλλο καλό είναι να σκεπάσουμε τις φλογέρες μας με ένα καθαρό ρούχο.
Λίγο πριν το σερβίρισμα βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Τηγανίζουμε τις φλογέρες μας μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές.
Σερβίρετε τις φλογέρες σας απευθείας από το τηγάνι με μια καλή σάλτσα ντομάτας.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)