Υλικά :
1 κιλό κολοκυθάκια μέτρια 1 κιλό πατάτες 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο στο τρίφτη 150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 50 έως 80 γραμμάρια ελαιόλαδο 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι πιπέρι.
Εκτέλεση :
Καθαρίσουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα πλένουμε και τα βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες μακρόστενες, τις πλένουμε και τις βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν. Περνούμε ένα ταψί 40 έως 50 εκατοστά και βάζουμε μέσα τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σ΄ όλο το ταψί μας . Διαλύουμε το χυμό της ντομάτας σε 1/2 λίτρο νερό και το περιχύνουμε στα υλικά του ταψιού μας μετά προσθέτουμε και το ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 έως 60 λεπτά. Προσοχή να μη σας καεί από πάνω ενώ είναι το φαγητό άψητο. Σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα, καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη. Το καλοκαίρι αντί για χυμό ντομάτας μπορείτε να βάλετε 1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες.
Αυτή την συνταγή την πήρα από την κ. Κυριακή Βεβέλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)