Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Χαλουβάς με αμύγδαλα και σταφίδια!

Κυπριακή συνταγή

½ φλ.σπορέλαιο

2 φλ.σιμιγδάλι
½ φλ.αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1 φλ.σταφιδάκια
Συρόπι
4 ½ φλ. νερό
2 ½ φλ. ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κομμάτι λεμόνι
1 κομμάτι πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 γαρύφαλλα
Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά του συροπιού και ζεστάνετε για 5 λεπτά περίπου. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το σπορέλαιο, ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα. Ανακατέυετε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Κατεβάστε από τη φωτιά. Περάστε το συρόπι από λεπτό τρυπητό για να αφαιρέσετε τα στερεά υλικά και πολύ προσεκτικά ρίξτε το συμιγδάλι. Με ένα σύρμα τα ανακατεύετε και προσθέστε τα σταφιδάκια. Ανακατέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα. Βάλτε το σε λαδωμένη φόρμα και αφήστε να κρυώσει. Βγάζετε τον χαλουβά από τη φόρμα και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)