Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑ.... ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ

Η original συνταγή έχει μέσα της τυριά προβολόνε, μοτσαρέλα και παρμεζάνα, αλλά είπαμε "προσοχή στη χοληστερίνη" για τον φόβο των Ιουδαίων, όπως έλεγε η θεία Λούλα.
Εδώ χρησιμοποιήθηκε μόνο παρμεζάνα ψιλοτριμμένη και χοντροτριμμένη και έγινε αυτό το νοστμότατο πιάτο.....
Υ Λ Ι Κ Α   για δυο(!) μερίδες
1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο (2 τεμάχια)
1 φλ.τσαγιού ψίχουλα ψωμιού μπαγιάτικου
100 γραμ. παρμεζάνα (reggiano)
1 αυγό
2-3 κουτ.σουπας Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
4 κουτ.σουπας κέτσαπ ή άλλη σάλτσα ντομάτας
Αλατοπίπερο
Σπαγγέτι ή ρύζι ή πουρέ
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Πήρα 2 φέτες ψωμί και το ξέρανα σε μίνι φουρνάκι (δεν είχα μπαγιάτικο). Το έτριψα στο multi και έγινε ψίχουλα.
Τρίβω στο ψιλό του τρίφτη την μισή παρμεζάνα και την ανακατεύω με τα ψίχουλα. Την υπόλοιπη στο χοντρό. Το αφήνω στη άκρη.
Βάζω τα φιλέτα ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί και μεμβράνη, επάνω σε σκληρό τραπέζι (ή στον πάγκο) και το κοπανάω με την βαριοπούλα μέχρι να πλατύνει στους 1,5 ή 2 πόντους. Αλατοπιπερώνω κατά βούληση.
Έχω το αυγό χτυπημένο και βουτάω καλά τα φιλέτα μέσα. Κατόπιν στα ψίχουλα, καλά από όλες τις πλευρές. Τα αφήνω στην άκρη, μέχρι να ζεσταθεί το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
Τα σωτάρω για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στρώνω αντικολλητικό χαρτί σε πυρέξ, απλώνω 2 κουταλιές κέτσαπ και ξαπλώνω τα φιλέτα επάνω.
Αλείφω στο καθένα από μια κουταλιά κέτσαπ και πασπαλίζω την υπόλοιπη χοντροτριμμένη παρμεζάνα
 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά.
Σερβίρω επάνω σε στρώμα σπαγγέτι, ρύζι ή πουρέ...
Έτσι για να μη πεθάνω από την πείνα μεσημεριάτικα!!
 από: Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)