Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Αρνί στιφάδο με μέλι, δαμάσκηνα και αμύγδαλα!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:

16 φρέσκα μικρά ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα ολόκληρα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (2 επιπρόσθετες)
2 κιλά αρνίσιο κρέας για στιφάδο, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σαφράν
2 φλιτζάνια ζεστό ζωμό κρέατος
1/3 φλιτζανιού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
24 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, αποξηραμένα
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190oC.
Βάζουμε μία πυρίμαχη κατσαρόλα (βαρετού τύπου με πώμα) πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρέας για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά και αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα ολόκληρα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συχνά για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Βγάζουμε τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε μαζί με το κρέας.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ακόμη 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα δαμάσκηνα, το μέλι, το κουρκουμά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμη 2-3 λεπτά.
Βάζουμε το σαφράν μέσα στο ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το ζωμό να σταθεί για 2-3 λεπτά και μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κρέας με τα κρεμμύδια που τσιγαρίσαμε προηγουμένως και το κόλιαντρο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα πρώτα με αλουμινόχαρτο και μετά με το πώμα του. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο φούρνο για μία ώρα. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα αφού περάσει η μία ώρα και προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Αφήνουμε στον φούρνο για ακόμη 20-25 λεπτά ή μέχρι να μελώσει και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το στιφάδο σας με πατάτα πουρέ ή ρύζι πιλάφι.
Καλή Όρεξη!

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Λεμονάτος ξιφίας στο φούρνο με κρούστα από αρωματικά!


από : Εδώ
Συνταγες για όλα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

Για το μείγμα της κρούστας:
50γρ. ανάλατο βούτυρο
1 μικρό ματσάκι φρέσκο μαιντανό, ψιλοκομμένο
12-15 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
100γρ. πινόλια καβουρδισμένα
100γρ. φρυγανιά αλεσμένη
Για τα φιλέτα ξιφία:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 x 150γρ. φιλέτα ξιφία
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε την κρούστα. Βάζουμε το βούτυρο, το μαϊντανό, το βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού, τα πινόλια, και την αλεσμένη φρυγανιά σε ένα επεξεργαστή τροφίμων. Δουλεύουμε τα υλικά μας στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.
Αλείφουμε τα φιλέτα ξιφία με το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλ πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετούμε τα φιλέτα πάνω στο γκριλ για 1 λεπτό την κάθε πλευρά. Βγάζουμε τα φιλέτα από το γκριλ και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα αντικολλητικό ταψί φούρνου. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
Απλώνουμε το μείγμα κρούστας πάνω στα φιλέτα και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα ανάλογα με τα γούστα σας.
Σερβίρετε τα φιλέτα απευθείας από το φούρνο και συνοδεύστε με πατάτα πουρέ και βρασμένα φρέσκα λαχανικά.
Καλή Όρεξη!

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Χοιρινό φιλέτο τυλιγμένο με μπέικον και σερβιρισμένο με κόκκινη γλυκιά φασολάδα!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 χοιρινό ψαρονέφρι (περίπου 800-900γρ.)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
8 φέτες μπέικον
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στην μέση
1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια, άσπρα
1/3 φλιτζανιού κέτσαπ
1/2 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα


Εκτέλεση:

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε 8 χοντρά φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε σε όλες τις πλευρές. Τυλίγουμε την λεπτή πλευρά κάθε φιλέτου με μία φέτα μπέικον και στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμη 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, την κέτσαπ, την μουστάρδα και το νερό. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα των φασολιών και να μελώσει.
Βάζουμε ένα τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί καλά το τηγάνι, αραδιάζουμε μέσα τα φιλέτα και τα αφήνουμε να ψηθούν ανάλογα με τα δικά σας γούστα γυρνώντας τα 2-3 φορές. Για να είναι καλοψημένα θα πάρει περίπου 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε τα φιλέτα μας με τα φασόλια ζεστά συνοδεύοντας τα με φρέσκο ψωμί.
Καλή Όρεξη!

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Μελιτζάνες φούρνου με τυριά!

Οφείλω να το ομολογήσω... λατρεύω το καλοκαίρι!!! Και δεν έχω παράπονο, συνήθως κι εκείνο μου ανταποδίδει την αγάπη μου!!! Τα καλοκαίρια από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήταν όμορφα, με εξαίρεση ένα!!! Ένα όμως είναι πολύ λίγο για να αλλάξεις άποψη...
Καλοκαίρι πήγαινα και πηγαίνω στο χωριό της μαμάς μου, καλοκαίρι δεν έχω ή έχω λίγα μαθήματα και άρα ...χαλαρώνω, καλοκαίρι φορώ τα ρούχα που λατρεύω περισσότερο, καλοκαίρι ξενυχτάω πιο εύκολα και, αν και ξυπνάω το ίδιο νωρίς το πρωί (κάτι που το σιχαίνομαι από τα μικράτα μου) είναι ήδη μέρα και μου φαίνεται πολύ πιο εύκολο. Να πω κι άλλα;;; Λατρεύω, κυριολεκτικά, τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά και ...απομακρύομαι διακριτικά από το κρέας αλλά κι εκείνα τα φρουτογλυκά, ελαφρά και δροσερά... με ξετρελλαίνουν!
Η Συνέχεια της συνταγής εδώ 

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Γαύρος Σαγανάκι με φέτα και μουστάρδα!


Υλικά :
1/2 κιλό γαύρο
Λίγο ελαιόλαδο
40 γραμμάρια λευκό κρασί
1 με 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
Το χυμό από 1 λεμόνι
1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη (εάν τρώτε)
150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τον γαύρο, κόβουμε τα κεφάλια και τον πλένουμε πολύ καλά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας λίγο ελαιόλαδο,
τα 40 γραμμάρια λευκό κρασί,
τις 1 με 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη, το χυμό από 1 λεμόνι, την καυτερή ψιλοκομμένη πιπεριά εάν τρώτε, αλάτι, πιπέρι, τον γαύρο, και την φέτα, τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά.
Τα κατεβάζουμε και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
Καλή Επιτυχία και Καλές Απολαύσεις.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Μπουγιουρντί!

Υλικά :
1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη
1 πιπεριά καυτερή(εάν το θέλετε καυτερό) ή 1 πιπεριά κέρατο
1 κομμάτι φέτα
1 με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη


Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά την ώριμη ντομάτα την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Κόβουμε και την φέτα σε μικρούς κύβους.
Την καυτερή πιπεριά ή την πιπεριά κέρατο την κόβουμε σε μικρές ροδέλες.
Βάζουμε σε πήλινο όλα τα υλικά τους κύβους της ντομάτας, τους κύβους φέτας, τις ροδέλες της πιπεριάς καυτερής ή κέρατο, την 1 με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και όλα τα ανακατεύουμε πολύ ελαφρά τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά.

Τα σερβίρουμε με το πήλινο βάζοντας από κάτω ένα πιάτο.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές π.χ. μπορούμε να βάλουμε κασέρι, γκούντα, κεφαλοτύρι, αλλά και μερικές αποφλοιωμένες ολόκληρες ή αλεσμένες στο moulti γαρίδες.

Ένας πολύ καλός μεζές για ούζο αλλά και για μπύρα .

Καλή Επιτυχία και Καλές Απόλαυσης.

Μπορείτε να κάνετε πολλά μικρά πήλινα και να τα ψήσετε όλα μαζί στο φούρνο, (εάν έχετε πολλά άτομα) αποφεύγετε να κάνετε μεγάλη δόση σε μεγάλο πήλινο και μετά να βάλετε το μπουγιουρντί σε μικρά μπολ.
Καλή Όρεξη!

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Σάντουτς με δροσερή αυγοσαλάτα κάρυ!

από : Εδώ

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 φρέσκα αυγά, βρασμένα σφικτά
1/2 φλιτζάνι αγγουράκι ξιδάτο (γλυκό κατά προτίμηση), ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένη γλυκιά κόκκινη πιπεριά
1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα, mild Dijon
4 φύλλα πράσινου μαρουλιού
4 φέτες τυρί της επιλογής σας (edam, cheddar, ή ότι άλλο σας αρέσει)
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
Αλάτι/Πιπέρι
4 κρουασάν, χωρισμένα στην μέση (ή άλλο είδος ψωμιού δικής σας επιλογής)

Εκτέλεση:

Για να ετοιμάσουμε την αυγοσαλάτα βάζουμε τα αυγά αφού τα ψιλοκόψουμε πρώτα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αγγουράκια, την κόκκινη πιπεριά, την μουστάρδα, το κάρυ και την μαγιονέζα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία μεγάλη κουτάλα τα υλικά στο μπολ με απαλές κινήσεις. Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Ανοίγουμε τα κρουασάν στην μέση και τοποθετούμε στο ένα μέρος ένα φύλλο μαρουλιού. Μοιράζουμε ομοιόμορφα την αυγοσαλάτα πάνω στα μαρούλια και από πάνω τοποθετούμε μία φέτα τυριού. Κλείνουμε τα σάντουιτς μας και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες εάν θέλουμε.
Σερβίρουμε αμέσως ή αν θέλουμε τα κρατάμε στο ψυγείο για ακόμη λίγο πριν σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Μάθετε τα υλικά και τα... μυστικά για το Τυρόψωμο Ορχομενού!

από : http://orchomenos-press.blogspot.gr/


Ποιος είναι γέννημα θρέμμα Ορχομένιος και δεν έχει μεγαλώσει με τυρόψωμο; Ποιος έχει έρθει φιλοξενούμενος στην πόλη μας και δεν έχει δοκιμάσει την τοπική μας σπεσιαλιτέ; Επειδή λοιπόν, έρχεται Σαββατοκύριακο και ολοένα και κανένα μουσαφιραίο θα έχετε, σας υπενθυμίζουμε τη συνταγή για να παρασκευάσετε την παραδοσιακή και πλέον διαδεδομένη πίτα της περιοχής μας για να βρείτε … ασπροπρόσωποι!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκ. αλάτι
2 κουτ. σουπ. ηλιέλαιο
1 κουτ. σουπ. ξύδι
Νερό χλιαρό όσο πάρει

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
600 γρ. φέτα ½ κιλό βούτυρο
1 αυγό για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, κάνουμε μία τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το αλάτι, το ηλιέλαιο, το ξύδι και ανακατεύουμε ρίχνοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο από το χλιαρό νερό, ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ομοιογενής ζύμη και μέχρι να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης.
Έπειτα, την αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί και στη συνέχεια την χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια. Ανοίγουμε ένα-ένα τα μπαλάκια με το χέρι, βάζουμε το βούτυρο και μετά την φέτα και το διπλώνουμε και το στρίβουμε.
Τα βάζουμε ένα-ένα μέσα στο ταψί και τα αλείφουμε από πάνω με το αυγό. Ψήνομε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου, στους 250 βαθμούς.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Σπιτική Μουστάρδα Μπύρας!

από: Εδώ
 Συνταγή για 4 βαζάκια των 250γρ.

Υλικά:

175γρ. κίτρινους σπόρους μουστάρδας (σινάπι)
175γρ. μαύρους σπόρους μουστάρδας
500ml μπύρα
1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
1 πρέζα μπούκοβο
175ml λευκό ξίδι
6 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα δύο είδη σπόρων μουστάρδας μαζί με την μπύρα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στην άκρη για 10-12 ώρες (κατά την διάρκεια της νύκτας) να μαλακώσουν οι σπόροι και να απορροφήσουν την μπύρα.
Αποστειρώνουμε τα βαζάκια για τη μουστάρδα. Πλένουμε με αρκετό καυτό νερό και τοποθετούμε αναποδογυρισμένα σε ένα ταψί φούρνου. Ζεσταίνουμε το φούρνο μας στους 160οC και τοποθετούμε τα βαζάκια μέσα για 10-15 λεπτά για να στεγνώσουν και να αποστειρωθούν εντελώς.
Βάζουμε τους σπόρους μουστάρδας με την μπύρα σε ένα μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων στον οποίο προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε καλά τα υλικά στον επεξεργαστεί μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα (ίσως χρειαστεί να το κάνετε αυτό 2-3 φορές αν είναι μικρός ο επεξεργαστής σας).
Μοιράζουμε το μείγμα στα βαζάκια και χτυπάμε τον πάτο με την παλάμη για να φύγουν τυχόν φυσαλίδες αέρα. Κλείνουμε τα βαζάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Η μουστάρδα αυτή συνοδεύει τέλεια το χοιρινό αλλά και οποιοδήποτε άλλο είδος κρέατος εσείς επιλέξετε.
Καλή όρεξη!

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας!

4 μέτρια φιλέτα κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με σιναρόσπορους
1 φλ.λευκό,ξηρό κρασί
1 φλ.φρέσκα κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με χοντρό πάτο λιώνετε το βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το βάζετε προσκεκτικά στο τηγάνι αναποδογυρίζοντας το μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να ψηθεί. Το μεταφέρετε σε άλλο δοχείο και το διατηρείτε ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί προσθέτετε τη μουστάρδα με σιναρόσπορους. Τα ανακατεύετε και περιχύνετε το κρασί. Τα αφήνετε να πάρουν βράση και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος. Κόβετε τα φιλέτα σε χοντρές φέτες, τα επαναφέρετε στη σάλτσα και τα σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα φιλέτα με ρύζι και τηγανητά φύλλα ρόκας. Τα αλατοπιπερώνετε και μόλις ζεσταθούν τα σερβίρετε.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Τάρτα με μήλα και κεράσια!

  Ζύμη :

2 ½ φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ.βούτυρο παγωμένο
4 κουταλιές  της σούπας ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι βανίλια
½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

Γέμιση :
4 μεγάλα μήλα
1 φλ.κεράσια χωρίς κουκούτσια
½ λεμόνι
1 φλ.μαρμελάδα βερύκοκο (χρυσόμηλο)
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα

 Εκτέλεση :

Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις,  το αλάτι και ανακατεύετε. Κόβετε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το ρίχνετε στο αλεύρι. Με τις παλάμες σας τα τρίβετε μέχρι να γίνουν ένα σώμα. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, τους κρόκους και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνουν μια ζύμη. Την πλάθετε σαν ρολό, την τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια , την ανοίγετε σε φύλλο πάχους μισό εκατοστό και καλύπτετε την επιφάνεια ενός ταψιού ή μιας φόρμας τάρτας. Με ένα μαχαίρι κόβετε τις προεξοχές και με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη. Απλώνετε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.
Αφαιρείτε τη φλούδα και τα κουκούτσια από τα μήλα και τα κόβετε σε φέτες ½ εκ.και τις ραντίζετε με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Απλώνετε τα μήλα και τα κεράσια πάνω στη μαρμελάδα. Κόβετε το βούτυρο και τον σκορπίζετε στην επιφάνεια. Βάζετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμοί κελσίου) για 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη την αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ριγκατόνι με πικάντικο λουκάνικο και κατσικίσιο τυρί!

από:  Εδώ

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
600-700γρ. πικάντικο λουκάνικο (αφαιρούμε το εξωτερικό μέρος και κρατάμε μόνο την γέμιση)
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φλιτζάνια κίτρινη κολοκύθα (κομμένη σε μικρές μπουκιές)
1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
100γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί λιωμένο με το πιρούνι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα (προαιρετικό).


Εκτέλεση:

Βάζουμε αρκετό νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και αλατίζουμε ανάλογα. Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Αφήνουμε τα μακαρόνια να βράσουν μέχρι να γίνουν αλτέλντε και τα στραγγίζουμε. Τα περνάμε από κρύο τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει ο βρασμός τους. Επαναφέρουμε τα ριγκατόνι στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε μακριά από την φωτιά.
Όσο ετοιμάζουμε τα μακαρόνια βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε την γέμιση από τα λουκάνικα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα προσπαθώντας να την χωρίσουμε και να γίνει σπυρωτή. Αφού σοταριστεί για 3-4 λεπτά το λουκάνικο το βγάζουμε από το τηγάνι με μία τρυπιτή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα πιάτο στην άκρη. Πετάμε τυχόν περιττό λίπος από το τηγάνι και προσθέτουμε του υπόλοιπο ελαιόλαδο (11/2 κουταλιά της σούπας). Αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο βάζουμε στο τηγάνι και τα κρεμμυδάκια τα οποία τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε στο τηγάνι την κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει η κολοκύθα. Σβήνουμε την κολοκύθα με το λευκό κρασί και αφήνουμε στην φωτιά για ακόμη 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με την γέμιση από το λουκανικο. Ανακατεύουμε με ελαφριές κινήσεις τα υλικά μας και αφού ζεσταθούν τα ζυμαρικά (2-3 λεπτά) κατεβάζουμε από την φωτιά. .
Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και το μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά με απαλές κινήσεις τα ζυμαρικά μας. Προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι για να διορθώσουμε την γεύση και σερβίρουμε σε πιάτα.
Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τυρί παρμεζάνα. Καλή Όρεξη!

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Γλώσσες πλακί!

Υλικά :
1 κιλό γλώσσες (φρέσκες ή κατεψυγμένες )
11/2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη
2 με 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 με 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 με 200 γραμμάρια ελαιόλαδο εκλεκτό
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τις γλώσσες και τις πλένουμε (εάν είναι κατεψυγμένες τις ξεπαγώνουμε).
Σ΄ ένα μπολ βάζουμε τις ώριμες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη (χωρίς φλούδες και σπόρια), τις σκελίδες του σκόρδου ψιλοκομμένες, τα ξερά κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Σ΄ ένα ταψί στρώνουμε τις γλώσσες και τη σκεπάζουμε με τα υλικά που έχουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε από πάνω και το ελαιόλαδο μας και τις ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.

Τρώγονται ζεστές αλλά και κρύες, Καλή Επιτυχία και Καλή σας Όρεξη!

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Ρεβιθάδα Σίφνου!

Το «νησί της γεύσης», πέρα από τις ασύγκριτες φυσικές καλλονές, φημίζεται για τα ιδιαίτερα τοπικά μαγειρέματα. Από τις πιο παραδοσιακές ντόπιες παρασκευές είναι η πεντανόστιμη και θρεπτική ρεβιθάδα.
Στη Σίφνο, μια κατά βάση απλή σούπα με ρεβίθια αργομαγειρεμένη σε ξυλόφουρνο μέσα σε πήλινο σκεύος σφραγισμένο με ζυμάρι, τη σκεπασταριά, μετουσιώνεται σε ένα θεϊκό πιάτο που δεν λείπει από το κυριακάτικο τραπέζι.
η συνέχεια: Εδώ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑ.... ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ

Η original συνταγή έχει μέσα της τυριά προβολόνε, μοτσαρέλα και παρμεζάνα, αλλά είπαμε "προσοχή στη χοληστερίνη" για τον φόβο των Ιουδαίων, όπως έλεγε η θεία Λούλα.
Εδώ χρησιμοποιήθηκε μόνο παρμεζάνα ψιλοτριμμένη και χοντροτριμμένη και έγινε αυτό το νοστμότατο πιάτο.....
Υ Λ Ι Κ Α   για δυο(!) μερίδες
1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο (2 τεμάχια)
1 φλ.τσαγιού ψίχουλα ψωμιού μπαγιάτικου
100 γραμ. παρμεζάνα (reggiano)
1 αυγό
2-3 κουτ.σουπας Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
4 κουτ.σουπας κέτσαπ ή άλλη σάλτσα ντομάτας
Αλατοπίπερο
Σπαγγέτι ή ρύζι ή πουρέ
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Πήρα 2 φέτες ψωμί και το ξέρανα σε μίνι φουρνάκι (δεν είχα μπαγιάτικο). Το έτριψα στο multi και έγινε ψίχουλα.
Τρίβω στο ψιλό του τρίφτη την μισή παρμεζάνα και την ανακατεύω με τα ψίχουλα. Την υπόλοιπη στο χοντρό. Το αφήνω στη άκρη.
Βάζω τα φιλέτα ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί και μεμβράνη, επάνω σε σκληρό τραπέζι (ή στον πάγκο) και το κοπανάω με την βαριοπούλα μέχρι να πλατύνει στους 1,5 ή 2 πόντους. Αλατοπιπερώνω κατά βούληση.
Έχω το αυγό χτυπημένο και βουτάω καλά τα φιλέτα μέσα. Κατόπιν στα ψίχουλα, καλά από όλες τις πλευρές. Τα αφήνω στην άκρη, μέχρι να ζεσταθεί το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
Τα σωτάρω για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στρώνω αντικολλητικό χαρτί σε πυρέξ, απλώνω 2 κουταλιές κέτσαπ και ξαπλώνω τα φιλέτα επάνω.
Αλείφω στο καθένα από μια κουταλιά κέτσαπ και πασπαλίζω την υπόλοιπη χοντροτριμμένη παρμεζάνα
 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά.
Σερβίρω επάνω σε στρώμα σπαγγέτι, ρύζι ή πουρέ...
Έτσι για να μη πεθάνω από την πείνα μεσημεριάτικα!!
 από: Εδώ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Σύκο γλυκό!

Για 40-50 σύκα μικρά
1200 γρμ ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
1/2 βάζο γλυκόζη
χυμό απο ένα λέμόνι
2 βανίλιες


η συνέχεια Εδώ  


Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Στήθος κοτόπουλου γεμιστό με σπανάκι!

από: Εδώ 
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 μεγάλο ματσάκι φρέσκο σπανάκι, καλά καθαρισμένο, μόνο τα φύλα χωρίς τα σκληρά κοτσάνια
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι τριμμένο ημίσκληρο τυρί δική σας επιλογής
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτρυμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
8 φέτες μπέικον

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στοθς 190οC.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι φλιτάρουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα κτυπάμε ελαφρά για να λεπτύνουν λίγο.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σκόρδο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το σκόρδο αλλά να μην καεί. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρις ότου μαραθούν λίγο τα φύλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 1-2 λεπτά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το σπανάκι στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου ανοικτά πάνω σε καθαρή επιφάνεια και μοιράζουμε το μείγμα σπανακιού. Τυλίγουμε τα στήθη όσο πιο σφικτά μπορούμε και στερεώνουμε με 2-3 οδοντογλυφίδες. Τυλίγουμε γύρω από κάθε στήθος κοτόπουλου 2 φέτες μπέικον και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.
Ψήνουμε (χωρίς να τα σκεπάσουμε) στον προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 35 λεπτά. Μετά δυναμώνουμε την θερμοκρασία στους 220oC και αφήνουμε στο φούρνο για ακόμη 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει το μπείκον.
Σερβίρουμε απευθείας από τον φούρνο συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας και βρασμένα λαχανικά. Καλή Όρεξη!

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Γαλέος στον φούρνο! (με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο).

Υλικά :

Φέτες γαλέου περίπου 10 με 12 εκατοστά διάμετρο (όσες χρειάζεστε), κάθε φέτα είναι μερίδα
3 έως 5 σκελίδες σκόρδου (αναλόγως τις μερίδες)
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Χυμό λεμονιού
Ρίγανη τριμμένη
Αλάτι πιπέρι.


Εκτέλεση :

Εάν είναι φρέσκος ο γαλέος τον βάζουμε σ΄ ένα ταψί την κάθε φέτα την μια δίπλα στην άλλη, εάν είναι κατεψυγμένος πρώτα τον ξεπαγώνουμε και μετά τον βάζουμε στο ταψί μας.
Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις σκορπίζουμε στις μερίδες μας, μετά βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, τη τριμμένη ρίγανη και το ελαιόλαδο, (βάζουμε αυτά τα υλικά αναλόγως τις μερίδες μας).
Το ψήνουμε στους 150 με 160 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, εάν χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμη συνεχίζετε και προσοχή να μην σας αρπάξει από πάνω ή σβήστε τις πάνω αντιστάσεις ή σκεπάστε το ταψί σας μ΄ αλουμινόχαρτο.

Σερβίρετε και ζεστός αλλά και κρύος, επίσης είναι καλός μεζές για ούζο αλλά και μπύρα.

Καλή Επιτυχία και Καλή σας όρεξη, αλλά και Καλά ουζάκια.

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Σάντουιτς με γαρίδες και πέστο μαγιονέζας!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

8 φέτες μπέικον
1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
4 κουταλιές της σούπας έτοιμη σάλτσα πέστο βασιλικού
20 μεγάλες γαρίδες χωρίς κέλυφος και εντεράκι
8 φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως, φρυγανισμένες
1 μεγάλη φρέσκα ντομάτα, λεπτοκομμένη
4 μεγάλα φύλα πράσινο μαρούλι


Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι αρχικά πανω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά και μετά σε μέτρια. Ψήνουμε το μπέικον για 5-6 λεπτά μέχρι να είναι τραγανό γυρνόντας το συχνά. Στραγγίζουμε τα περιττά λίπη του μπέικον πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιονέζα με 2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι γκριλ πάνω σε μέτρια φωτιά και αφού ζεσταθεί καλά το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο τηγάνι αυτό τις γαρίδες μας για 2-3 λεπτά στην κάθε πλευρά και αλείφοντας τις με το υπόλοιπο πέστο. Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις κρατάμε ζεστές σε μία πιατέλα.
Μοιράζουμε το μείγμα της μαγιονέζας στην μία πλευρά των τεσσάρων από τις 8 φρυγανιές. Μοιράζουμε πάνω από την μαγιονέζα τις γαρίδες, τις ντομάτες, το μπείκον και το μαρούλι. Κλείνουμε τα σάντουιτς μας με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή Όρεξη!

Γεμιστά! Ένα καλοκαιρινό φαγητό που ξετρελαίνει μικρούς μεγάλους αλλά και πολλούς/λες τουρίστες/τριες.

Υλικά :
Ντομάτες ώριμες μέτριες στρογγυλές
Πιπεριές καμπάδικες
Μελιτζάνες για γέμισμα
Κολοκύθια μεγάλα
Πατάτες
Ρύζι γέλασε (κάνει και το νυχάκι)
Κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τριφτή
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Φέτα σκληρή κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :
Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες και κολοκύθια πολύ καλά.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού σούπας τα αδειάζουμε όλα τα λαχανικά μας.
Σ΄ ένα μπολ βάζουμε αυτά που αδειάσαμε από τα λαχανικά μας αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε στο multi, προσθέτουμε το ρύζι, τα τριμμένα στον τριφτή ξερά κρεμμύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και για 2 με 3 λεπτά τα κοκκινίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά προσθέτουμε την σκληρή φέτα κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους και ανακατεύουμε ελαφρά.
Γεμίσουμε τα λαχανικά μας (προσοχή όχι μέχρι επάνω αφήνουμε χώρο για να φουσκώσει η γέμιση)και βάζοντας το καπάκι τα τοποθετούμε στην γάστρα μας το ένα δίπλα στο άλλο.
Ανάμεσα τους βάζουμε λίγες μικρές πατάτες και όση γέμιση μας περισσέψει.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 55 με 65 λεπτά.
Εάν θέλουμε αφήνουμε την γάστρα μας ανοικτή για 5 λεπτά να ξεροψηθούν.
Καλή Επιτυχία και Καλή σας Όρεξη τρώγονται και ζεστά αλλά και κρύα.

Τα υλικά τα κανονίζετε ανάλογα με της ανάγκες σας.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Σπιτικός Γύρος!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1 κιλό κιμά (1/2 χοιρινό και 1/2 βοδινό)
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο σε σκόνη
1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πλάθουμε ρολό και το τυλίγουμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180οC στο φούρνο ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Καλή Όρεξη!

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Παγωτό blueberry (είδος βατόμουρου)!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 16-18 ατομα

Υλικά:

3 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα χωρίς ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού
1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζάνια γάλα
4 ελαφρά χτυπημένους κρόκους αυγών
2 κουταλιές της σούπας βανίλια
1 κουταλάκι κάρδαμο ή κανέλα σε σκόνη
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια, καβουρδισμένα (προαιρετικό)

Eκτέλεση:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε τα μύρτιλα, το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το 1 κουταλάκι του γλυκού φλούδα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού και το αλάτι να βράσουν σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Μειώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Αφαιρούμε 1 φλιτζάνι από το μίγμα. Μεταφέρουμε το υπόλοιπο blueberry μίγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ.
Ρίχνουμε το blueberry μίγμα μέσα σε ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μέτριο μπολ, πιέζοντας σε στερεά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Απορρίπτουμε τα στερεά και προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι του μίγματος blueberry και το 1 φλιτζάνι κρέμας γάλακτος στο μίγμα που περάσαμε από το σουρωτήρι. Το σκεπάζουμε και τοποθετούμε το μίγμα βατόμουρου στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι και 24 ώρες.
Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε μαζί τα 1-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη και το αλεύρι. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό περισσότερο. Ανακατεύουμε περίπου 1 φλιτζάνι από το ζεστό μίγμα σε χτυπημένους κρόκους αυγών. Επιστρέφουμε το υπόλοιπο ζεστό μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μόνο μέχρι το μίγμα να βράσει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε και τη βανίλια, το κάρδαμο ή τη κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Καλύπτουμε την επιφάνεια με μια πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι και 24 ώρες.
Σε ένα παγωμένο μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα 3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε τη σαντιγί στο παγωμένο μίγμα του γάλακτος. Με ένα κουτάλι βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη σε καταψύκτη παγωτού. Αφήνουμε το παγωτό να παγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, προσθέτουμε το blueberry μίγμα, την εναπομένουσα φλούδα πορτοκαλιού, και αν θέλετε τα καρύδια. Μεταφέρετε σε ένα δοχείο στον καταψύκτη.
Απολαύστε!

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Αρνί κοκκινιστό με λαχανικά!


Υλικά :
1 1/2 κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες
11/2 κιλό πατάτες
250 γραμμάρια κρεμμύδια ξερά κάθετα σε φέτες

1/2 κιλό καρότα
2 με 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια  ελαιόλαδο
150 γραμμάρια ελαφρά συμπεραινόμενο χυμό ντομάτας
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
2-3 φύλλα δάφνη.

Εκτέλεση :
Βάζουμε 50 γραμμάρια  ελαιόλαδο στην κατσαρόλα κι όταν κάψει κοκκινίζουμε το κρέας (όσο το θέλουμε, γιατί σε πολλούς δεν κάνει να παρά είναι κοκκινισμένο)
Έχουμε διαλύσει τον ελαφρά συμπεραινόμενο χυμό ντομάτας με λίγο νερό τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοκκινισμένο μας κρέας, τις ψιλοκομμένες σκελίδες του σκόρδου , τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα 100 γραμμάρια βούτυρο τα φύλλα δάφνη, αλάτι πιπέρι και νερό από τη βρύση που να σκεπάζει το κρέας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Όταν δούμε ότι το κρέας μας έχει βράσει, προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια μας όλα κομμένα σε φέτες και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου όλα να είναι καλά μαγειρεμένα (εάν χρειαστεί λίγο νερό προσθέτουμε) και με λίγη σάλτσα.

Σερβίρετε ζεστό σε μια πιατέλα στρόγγυλη η μακρόστενη με το κρέας στη μέση κι όλα τα υπόλοιπα γύρο γύρο και τα περιχύνουμε με την σάλτα του.

Καλή σας Επιτυχία και Καλή σας Όρεξη.

Όταν έχουμε ώριμες ντομάτες μπορούμε να τρίψουμε μερικές στον τρίφτη μας και να τις προσθέσουμε μαζί με το χυμό ντομάτας.