Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Χοιρινες Μπριζολες σε σαλτσα κρασιου!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

8 χοιρινες μπριζολες, χωρίς κόκαλο και περιττό λίπος
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
3/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ζωμός κότας
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ
αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Προετοιμασία:

Ζεσταίνουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε τις μπριζόλες για 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κανέλα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί και να μείνει μόνο η γεύση. Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα, και το ζωμό. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, µε σκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει καλά η σάλτσα.
Σερβίρουμε µε βρασμένο ρύζι ή πουρέ πατάτας. Για επιδορπιο επιλεξτε μια ωραια πορτοκαλοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)