Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Ευκολη Γαλλικη Ομελετα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
5 αυγά
3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (chives)
1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι/πιπέρι

Προετοιμασία:

Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το σχοινοπρασο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να χτυπάμε τα αυγά. Μόλις ζεσταθεί αρκετά το λάδι, περιχύνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι ομοιόμορφα.
Κινούμε κυκλικά το τηγάνι να απλώσει παντού το μείγμα των αυγών. Μόλις αρχίσει η ομελέτα να στέκει ξεκολλάμε τις άκριες με μία σπάτουλα. Ψήνουμε για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς η ομελέτα μας. Διπλώνουμε την ομελέτα στην μέση και αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο.
Κόβουμε σε 2 μερίδες και σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστή η ομελετα μας με πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμί. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)