Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Κρεμα φουρνου μοκα σοκολατα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:

3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρης
50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού καφέ εσπρέσο, αλεσμένο
2 μεγάλους κρόκους αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Σαντιγύ, για το γαρνίρισμα
Τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα, για το γαρνίρισμα

Προτοιμασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150οC.
Βάζουμε μία κατσαρόλα νερό να βράσει. Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βάζουμε την φρέσκα κρέμα με την ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις πάρει μία βράση και προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και τον καφέ εσπρέσο. Αφήνουμε τα υλικά μας στο κατσαρολάκι να σταθούν για 1 λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προσθέτουμε στο μείγμα μας τους κρόκους ένα-ένα και ανακατεύουμε το μείγμα μας συνεχώς με ένα σύρμα. Προσθέτουμε και την βανίλια και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Μοιράζουμε το μείγμα σοκολατα σε 2 πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ. Βάζουμε τα φορμάκια στην μέση ενός ταψιού με ψηλά τοιχώματα και γεμίζουμε με το ζεστό νερό το ταψί μέχρι λίγο πιο πάνω από την μέση της κάθε φόρμας.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο της κρέμας μας. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν ελαφρά.
Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως την κρέμα μας ζεστή γαρνιρισμένη με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας ή να την παγώσουμε στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ημέρα πριν το σερβίρισμα. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)