Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Σάλτσα για ζυμαρικα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη γλυκιά κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη
3 μέτρια καρότα, χοντροκομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
1 κουταλιά της σούπας ξηρή ρίγανη4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό, ψηλοκομμένο
3 μεγάλα φύλλα δάφνης
3 μεγάλα κοτσάνια φρέσκο σέλινο, ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
12-15 μαύρες ελιές ολόκληρες Προετοιμασία:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά τα υλικά μας ώσπου να γυαλίσουν τα κρεμμύδια και να γίνουν διαφανείς, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα ένα λεπτό. Μεταφέρουμε τα υλικά μας σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα καρότα, τον ζωμό λαχανικών, τις ντομάτες κονκασε, τον τοματοπολτό, την ρίγανη, το βασιλικό, τα φύλλα δάφνης, το σέλινο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και τα βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά.
Αφήστε τη σάλτσα να πάρει μία βράση και χαμηλώστε την φωτιά. Σκεπάζουμε εν μέρη την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα λίγο ζωμό λαχανικών για να μην είναι εντελώς στεγνή η σάλτσα μας. 7-8 λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε της ελιές και ανακατεύουμε. Στο τέλος αφαιρούμε τα φύλα δάφνης για να μην πικρίσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια μας. Ταιριάζει τέλεια με σπαγγέτι και πέννες. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)