Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Μοσχαρισια σκαλοπινια μεσα σε κρασατη σαλτσα μανιταριων.

Συνταγεσ για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά :
8-10 μοσχαρίσια φιλετάκια λεπτοκομμένα (περίπου 600γρ)
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Λίγο αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την σάλτσα:
1 1/2 φλιτζάνια άσπρα μανιταράκια σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί, ημίγλυκο
1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Αλάτι/πιπέρι
Προετοιμασία:
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια μας και τα περνάμε από το αλεύρι για να τα πανάρουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μεγάλο τηγάνι και ψήνουμε τα φιλετάκια μας 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. Βγάζουμε τα φιλετάκια από το τηγάνι και τα αραδιάζουμε στην άκρη σε μία πιατέλα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι ακόμα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά τα μανιτάρια και σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι. Αφήνουμε το πορτοκάλι να αρχίσει να εξατμίζεται και να καραμελώνει (περίπου 3-4 λεπτά). Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει η γεύση. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κοχλάσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα υγρών. Όταν φτάσει στο σημείο αυτό προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα.
Επαναφέρουμε τα φιλετάκια στο τηγάνι με την σάλτσα και αφήνουμε για 3-4 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
Σερβίρετε τα σκαλοπίνια σας πάνω από σπαγγέτι ή νούτλς. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο τσιζκεικ. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)