Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Παγωμένο γλυκίσμα!

 Από σήμερα 1 η  Αυγούστου και μέχρι την 14η εχουμε την Αυστηρά Νηστεία της Παναγίας μας εκτός την 6η Αυγούστου εορτή της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος που τρώμε ψάρια.

Εμείς θα κάμουμε αναρτήσεις εσείς να τις κάνετε μετά την Νηστεία.


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 10-12 άτομα
Υλικά:
600γρ. Κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
500γρ. τριμμένη καρύδα
100γρ. βούτυρο καρύδας
395γρ. γάλα εβαπορέ
150γρ. κεράσια γλασέ, κομμένα μικρά-μικρά
3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Προετοιμασία:
Λιώνουμε την μισή σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί. Παίρνουμε ένα ταψάκι 30Χ20 και καλύπτουμε τον πάτο του με ένα αντι-κολλητικό χαρτί κουζίνας. Χύνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω στο χαρτί και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε το ταψί με μία πλαστική μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά η σοκολάτα.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την τριμμένη καρύδα, το βούτυρο καρύδας, το γάλα εβαπορέ και τα κεράσια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και προσθέστε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για να χρωματιστεί ομοιόμορφα το μείγμα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι το μείγμα καρύδας μέσα στο ταψί πάνω στην σοκολάτα. Βάζουμε το ταψί πίσω στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα.
Λιώνουμε την υπόληπη σοκολατα και την απλώνουμε πάνω από το μείγμα καρύδας. Σκεπάζουμε και βάζουμε πίσω στο ψυγείο μέχρι να σταθεί η σοκολάτα.
Όταν παγώσει καλά το γλυκό μας, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε μερίδες ή όπως εμείς επιθυμούμε. Τοποθετούμε το γλυκό μας σε αεροστεγές δοχείο και το κρατάμε στο ψυγείο.
Σερβίρετε πάντοτε παγωμένο. Απολαύστε!

Σιρόπι λεμονιού!


Υλικά :

Χυμός λεμονιού από 10 λεμόνια (περίπου 350 ml)
Το ξύσμα από 3 με 5 λεμόνια
200 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή (υπάρχει και χοντρή όχι αυτή)


Εκτέλεση :

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά μας όλα και τα βράζουμε μέχρι να διαλάθει καλά η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε μετά το σιρόπι μας σε μπουκάλια που να κλείνουν καλά, κι όταν κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο μας.
Σερβίρετε βάζοντας σε ποτήρι παγάκια θρυμματισμένα πάνω από τη μέση και περίπου το 1/4 του ποτηριού μας σιρόπι.

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Μαρμελαδα ροδακινο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 7-8 βαζάκια
Υλικά:
2kg ροδάκινα αρκετά ώριμα
1,5kg ζάχαρη
6-7 φύλα δυόσμο ή μέντα, καλά πλυμένα και στεγνά
Χυμό από 1 λεμόνι
Προετοιμασία:
Πλένουμε καλά τα ροδάκινα, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι. Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ροδάκινα με τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν πάρουν βράση τα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα στεγνά φύλλα δυόσμου ή μέντας και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Είναι σημαντικό να ανακατεύουμε κατά διαστήματα την μαρμελάδα, ώστε να μην κολλήσουν τα φρούτα στον πάτο και αλλοιωθεί η γεύση.
Ελέγχουμε εάν η μαρμελάδα είναι έτοιμη βάζοντας μια κουταλιά σε ένα στεγνό πιάτο, φυσάμε για να κρυώσει γρήγορα και με το δάχτυλό μας χαράζουμε μια γραμμή. Αν αφήνει δρόμο που δεν κλείνει, η μαρμελαδα είναι έτοιμη. Προσθέτουμε το χυμό από το λεμονι και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια, κλείνουμε ερμητικά και τα αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε έτσι τα βαζάκια για τουλάχιστον 12 ώρες.

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Σουβλάκια με λαχανικά!

Συνταγες για ολα τα γούστα!

Συνταγή για 3-4 άτομα
Υλικά:
500γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
12 κομμάτια ανανά
12 φέτες αγγουράκι
12 κομμάτια κόκκινη πιπεριά
Για την Μαρινάδα:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
Προετοιμασία:
Τοποθετούμε το φιλέτο στο καταψύκτη για μισή ώρα περίπου. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα σε ένα μπολ. Βγάζουμε το κρέας από το καταψύκτη και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε το κρέας μέσα στο μπολ με την σάλτσα μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Στραγγίζουμε το κρέας από την σάλτσα και περνάμε το κρέας εναλλάσσοντας το με τα λαχανικά σε σουβλάκια.
Ετοιμάζουμε το γκριλ μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνουμε τα σουβλάκια μας για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας.
Σερβίρετε τα σουβλάκια σας απευθείας από το γκριλ με βρασμένο ρύζι.
Καλή Όρεξη!

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Γαύρος Σαγανάκι με φέτα και ντομάτα!

Υλικά :

1/2 κιλό γαύρο
200 γραμμάρια νερό
150 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη (χωρίς φλούδες και σπόρια)
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη (εάν τρώτε)
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
Αλάτι πιπέρι
Ρίγανη.

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε τον γαύρο, κόβουμε τα κεφάλια και τον πλένουμε πολύ καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 150 γραμμάρια νερό και τον γαύρο και τα βράζουμε, όταν δούμε ότι ο γαύρος είναι μαλακός τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και χύνουμε το νερό.
Όταν ο γαύρος κρυώσει τον ανοίγουμε στα δυο και πετάμε τη βελόνα του.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε την τριμμένη στο τρίφτη(χωρίς φλούδες και σπόρια) ντομάτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια νερό και τη βράζουμε, όταν το νερό μας τελειώσει ρίχνουμε τα 50 γραμμάρια ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινη, κόκκινη και καυτερή (εάν τρώτε), αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, τον γαύρο και την κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους φέτα.
Μετά τα βράζουμε όλα μαζί για 3 με 5 λεπτά και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Καλή Επιτυχία και Καλές Απόλαυσης

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Κρέμα καταλάνα !

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 ξυλάκια κανέλας
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
6 κρόκοι αυγών
50γρ. κορν φλάουρ
200γρ. ζάχαρη
επιπλέον ζάχαρη για την επιφάνεια
Προετοιμασία:
Κρατάμε περίπου 1/3 του φλιτζανιού γάλα στην άκρη και βάζουμε το υπόλοιπο σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τα ξυλάκια κανέλας. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει το γάλα να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τους κρόκους και το γάλα που κρατήσαμε και δεν ζεστάναμε. Με ένα σύρμα κτυπάμε καλά τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και να μη ψηθούν τα αυγά. Αφού ενωθούν τα υλικά μαζί επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα δέσει. Γεμίζουμε με το μείγμα 6 ατομικά πυρίμαχα μπολ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη.
Βάζουμε τα μπολ κάτω από πολύ δυνατό γκριλ (ή, αν έχουμε, χρησιμοποιούμε φλόγιστρο), ώστε να «καεί» η ζάχαρη και να κάνει κρούστα.
Σερβίρετε παγωμένη την κρέμα καταλάνα και απολαύστε!

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Σαλάτες

Συνταγες για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
18 φέτες ώριμης ντομάτας (ούτε πολύ χοντρές ούτε πολύ λεπτές)
400γρ μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες (όπως οι ντομάτες)
1-1/2 φλιτζάνια φρέσκα φύλα ρόκας
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
6 φέτες μπέικον, ψημένες στο γκριλ μέχρι να γίνουν τραγανές
3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο, καλής ποιοτητας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, καλής ποιότητας
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι λευκό, σκόνη
Προετοιμασία:
Μοιράζουμε και ταχτοποιούμε σε έξι πιάτα, εναλλάσσοντας τις φέτες ντομάτας με την μοτσαρέλα, το μπέικον, τα φύλλα βασιλικού και της ρόκας.
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το λευκό πιπέρι. Κτυπάμε με ένα σύρμα τα υλικά στο μπολ μέχρι να σπάσει το ελαιόλαδο και να ενωθεί με το ξύδι. Μοιράζουμε και περιχύνουμε την σάλτσα μας πάνω από τις σαλάτες.
Σερβίρετε τις σαλάτες σας με φρέσκο ψωμί αλειμμένο με πάστα ελιάς.
Καλή Όρεξη!

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Κοτόπουλο γεμιστό!

Συνταγες για ολα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο σε κύβους
Μερικά κλωναράκια φρέσκου δεντρολίβανου
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (συν λίγο ακόμη για το ψήσιμο στη σχάρα)
1/3 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη γλυκιά πιπεριά (κατά προτίμηση πράσινη)
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Χυμό ενός λεμονι
Μερικές οδοντογλυφίδες
Προετοιμασία:
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι δημιουργούμε μια σχισμή στο κάθε ένα από τα στήθη κοτόπουλου έτσι ώστε στο να σχηματιστεί μια τσέπη. Πιέστε το στήθος με την παλάμη σας προς τα κάτω και με το μαχαίρι κόψτε περίπου στη μέση στο πλάτος του στήθους. Προσέξτε να μην κόψετε το στήθος εντελώς διότι δεν θα είναι εύκολο να το κλείσετε μετά. Βάλτε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέστε το μαύρο πιπέρι, το λεμόνι και το δεντρολίβανο. Ανακατέψτε τα υλικά και καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για δύο ώρες.
Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, το κρασί και τη ρίγανη και ανακατέψτε. Αφήστε να βράσει και χαμηλώστε την φωτιά.
Προσθέστε τις κομμένες πιπεριές και αφήστε να βράσουν για 12 λεπτά ή μέχρι να καταστηθεί αρκετά και να σχηματιστεί μια πυκνόρρευστη σάλτσα. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει εντελώς (θερμοκρασία δωματίου).
Αφαιρέστε τις τσέπες κοτόπουλου από το ψυγείο και μοιράστε την σάλτσα στο εσωτερικό κάθε στήθους. Προσέξτε να μην βάλετε υπερβολική σάλτσα σε κάθε τσέπη. Συνήθως κάθε μία τσέπη παίρνει περίπου 1 με 1,5 κουταλιές σάλτσας. Αν σας περισσέψει σάλτσα, κρατήστε την για γαρνιτούρα.
Προσθέστε στην τσέπη κοτόπουλου τη φέτα πάνω από το μείγμα σάλτσας και κλείστε την ερμητικά χρησιμοποιώντας μερικές οδοντογλυφίδες. Αν η τσέπη δεν κλειστεί καλά τότε πιθανότατα θα χυθεί η σάλτσα από το εσωτερικό κατά την διάρκεια του ψησίματος. Συνεπώς, βεβαιωθείτε ότι τα κλείσατε καλά.
Προετοιμάστε το σχάρα (οποιοδήποτε είδος διαθέτετε) σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου στην σχάρα και ψήστε για 15 λεπτά περίπου γυρίζοντας τα και αλείφοντας τα με ελαιόλαδο σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Θυμηθείτε να αφαιρέσετε τις οδοντογλυφίδες πριν σερβίρετε. Σερβίρετε με ψητές πατάτες φούρνου.
Καλή Όρεξη!

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Καλοκαιρινά μαγειρέματα.

Όπως κάθε εποχή του χρόνου, έτσι και το καλοκαίρι, έχει τις δικές του σπεσιαλιτέ. Πιάτα που μυρίζουν θάλασσα, πιάτα που πλημμυρίζουν από αρώματα φρεσκοκομμένων λαχανικών και μυρωδικών μαγειρεμένα σε χρυσαφένιο ελαιόλαδο, σπιρτόζα ορεκτικά και δροσερές σαλάτες «γεννούν» γεύσεις ανεπανάληπτες!

η συνέχεια Εδώ

Καλοκαιρινή σαλάτα φρούτων!

Συνταγεσ για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4-6 άτομα
Υλικά:
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά)
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λαίμ
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από λάιμ
3 φλιτζάνια ανανά, κομμένο σε κύβους
1 1/2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μήλο (περίπου 1 μεγάλο)
1 φλιτζάνι πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι ακτινίδιο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
1/3 φλιτζανιού τριμμένη καρύδα γλυκιά
1 μέτρια μπανάνα, σε φέτες
1/4 φλιτζανιού καθαρισμένα αμύγδαλα, φιλέ
Προετοιμασία:
Βάζουμε το γιαούρτι, το μέλι, και το ξύσμα από το λαιμ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργθεί μία ωραία σάλτσα. Τοποθετούμε την σάλτσα στο ψυγείο αφού την καλύψουμε.
Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τον ανανά, το μήλο, το πορτοκάλι, το ακτινίδιο, και την καρύδα. Αναμειγνύουμε τα υλικά στο μπολ και περυχίνουμε με τον χυμό λαιμ. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε την μπανάνα και την σάλτσα γιαουρτιού και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε σε μικρά μπολ και πασπαλίστε με αμύγδαλα.
Καλή Όρεξη!

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ντολμάδες με λουλούδια από τα κολοκύθια!

Ένα καθαρά καλοκαιρινό και πολύ ελαφρύ φαγητό
αυγολέμονο

Υλικά :

40 με 50 λουλούδια από τα κολοκύθια
750 γραμμάρια κιμά από πρόβιο (δεν δεν βρείτε 500 γραμμάρια βοδινό και 250 γραμμάτια χοιρινό)
120 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
150 γραμμάρια βούτυρο
Λίγο λάδι
2 κρεμμύδια τριμμένα
Μαϊντανό και άνηθο (κανονίζετε όσο θέλετε)
αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια
1 αβγό
Εκτέλεση :
Σε μια σουπιέρα βάζουμε το κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, το ρύζι, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και τα ζυμώνουμε, μετά τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Καθαρίζουμε τα λουλούδια από το κοτσανάκι κου έχει την γύρη.
Βγάζουμε τη γέμιση από το ψυγείο κι αρχίζουμε να γεμίζουμε τα λουλούδια
Στρώνουμε τους τα γεμισμένα λουλούδια στην κατσαρόλα κάνοντας σειρές και τις σκεπάζουμε μ΄ ένα πιάτο.
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το βούτυρο μας.
Τις βάζουμε να βράσουν για περίπου 1 περίπου ώρα σε σιγανή φωτιά.
Όταν τους κατεβάσουμε από την φωτιά τους αφήνουμε για 10 λεπτά, κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και τους σκεπάζουμε για λίγο.
Σερβίρονται ζεστοί καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη
Μπορούμε να γεμίσουμε και μερικά κολοκυθάκια μαζί με τα φύλλα και να τα βάλουμε πρώτα στην κατσαρόλα μας

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Γρανιτα καρπούζι!


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
6 φλιτζάνια σάρκα από καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Προετοιμασία:
Βάζουμε το καρπούζι σε μπλέντερ με την ζάχαρη και τα δουλεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το πουρέ καρπουζιού σε ένα ρηχό πλαστικό μπολ και τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη για τρεις ώρες περίπου. Κάθε μισή ώρα ξύνουμε με ένα πιρούνι τους κρυστάλλους που δημιουργούνται στο μπολ από τις άκρες προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να παγώσει εντελώς η γρανίτα και να δημιουργηθεί ένα ωραίο αποτέλεσμα.
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε την γρανιτα σε τέσσερα ποτήρια σαμπάνιας. Στολίζουμε με μία λεπτή φέτα καρπουζιού.
Σερβίρετε αμέσως παγωμένη. Απολαύστε!

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Στραπατσάδα!

Υλικά :

11/2 κιλό ντομάτες πολύ ώριμες (να μην έχουν ωριμάσει στο σπίτι μας από κανονικές) τριμμένες στον τρίφτη χωρίς φλούδες και σποριά
1/2 φέτα πολύ σκληρή κομμένη σε μικρούς κύβους
4 αυγά (εάν δεν κάνει να φάτε μπορείτε και να μην βάλετε ή να βάλετε λιγότερα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 με 2 πιπεριές (κέρατο) ψιλοκομμένες (μπορείτε να βάλετε 1 κέρατο και 1 καυτερή ή και τις δυο καυτερές, ότι τρωτέ κι ότι σας αρέσει)
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις τριμμένες στον τρίφτη χωρίς φλούδες και σποριά πολύ ώριμες ντομάτες και τις βράζουμε περίπου 90 λεπτά να μείνουν χωρίς καθόλου υγρά (προσοχή εάν στραγγίσουν νωρίτερα βάλτε λίγο νερό να έλθουν τα 90 λεπτά).
10 λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά βάλτε και τις ψιλοκομμένες πιπεριές.
Σ΄ ένα μπολ κτυπήστε τα αυγά, ρίξτε την κομμένη σε κύβους σκληρή φέτα, αλάτι και λίγο πιπέρι.
Όταν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά προσθέστε τη κουταλιά τις σούπας το βούτυρο και αδειάστε το μείγμα από το μπολ, με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ελαφρά να μην μας πιάσει κι όταν δούμε ότι τα αυγά ψήθηκαν (4 με 5 λεπτά) την κατεβάζουμε και την αδειάζουμε σε μπολάκια.
Τρώγετε και ζεστή αλλά και κρύα (αντί για βούτυρο βάλτε ελαιόλαδο).

Καλή Επιτυχία και Καλές Απολαύσεις.

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Τελειο βοδινο μπιφτεκι με τυρι (cheeseburger)!


Συνταγες για όλα τα γουστα!
Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
Για τα μπιφτεκια:
750gr βοδινό κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι, περασμένο στο τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
2 χούφτες ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τριμμένη φρυγανιά, όση πάρει
Για το σερβίρισμα:
6 ψωμάκια για χαμπερκερ
6 φέτες τυρί τσένταρ
6 φέτες φρέσκο ανανά (προαιρετικό)
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί ένταμ
1 φλιτζάνι μαρούλι, ψιλοκομμένο
6 φέτες μπέικον, ψημένες στο φούρνο (προαιρετικό)
Προετοιμασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για τα μπιφτέκια σε ένα μεγάλο μπολ (εκτός από την φρυγανιά) και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρις ότου το μείγμα μας πλάθετε σε μπιφτέκια και δεν κολλά στα χέρια μας. Πλάθουμε έξι μπιφτέκια με το μείγμα μας και τα αραδιάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα. Τοποθετούμε την πιατέλα μας στο καταψύκτη για να σφίξει το μείγμα.
Ετοιμάζουμε το γκριλ μας (κατά προτίμηση κάρβουνα) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί το γκριλ αρκετά τοποθετούμε πάνω τα μπιφτέκια μας όπως είναι παγωμένα και τα ψήνουμε σύμφωνα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Στο ίδιο γκριλ ψήνουμε και για μερικά λεπτά τις φέτες ανανά για να καραμελώσουν αλλά να μην λιώσουν.
Στήνουμε τα σάντουιτς μας χρησιμοποιώντας τα υλικά για το σερβίρισμα όπως και σύμφωνα πάντα με τις δικές σας προτιμήσεις.
Σερβίρετε τα μπιφτέκια σας ζεστά με πατάτες τηγανιτές και κέτσαπ.
 Καλή Όρεξη!

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Κοτοπουλο τεριγιακι με μελι.

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου,
χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζανιού σάλτσα Τεριγιάκι (teriyaki)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές σπορέλαιο για μαγείρεμα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια καθαρισμένα και χοντροκομμένα διάφορα λαχανικα
(καρότα, κολοκυθάκια, γλυκές πιπεριές-
οποιουδήποτε χρώματος, μπρόκολο, σέλινο, κ.λπ.)
Αλάτι/Πιπέρι
Προετοιμασία:
Ζεσταίνουμε το λάδι (υψηλή θερμοκρασία), κατά προτίμηση σε ένα γουόκ και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με το τζίντζερ μέχρι να πάρουν ροδίσει ελαφρά το κοτοπουλο. Προσθέστε το κρεμμύδι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Αρχίζουμε να προσθέτουμε τα λαχανικά που ετοιμάσαμε, ξεκινώντας πρώτα με τα πιο σκληρά. Δηλαδή, αν ετοιμάσατε όλα τα λαχανικά που αναφέρονται πιο πάνω, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε με τα καρότα και το μπρόκολο και να τελειώσετε με τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Κάθε φορά που προσθέτετε ένα λαχανικό στο γουόκ σας θα πρέπει να το ανακατέψετε για μισό με 1 λεπτό πριν προσθέσετε το επόμενο είδος. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι μαζί με τα λαχανικά.
Βάλτε τη σάλτσα teriyaki και το μέλι σε ένα ποτήρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Αν το μέλι σας είναι πολύ πηκτό προσθέσετε λίγο περισσότερο teriyaki.
Προσθέστε την σάλτσα που ετοιμάσατε στο γουόκ με το κοτόπουλο. Ανακατέψτε καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να καλύψει η σάλτσα όλα τα υλικά στο γουόκ. Όλη η διαδικασία ψησίματος πρέπει να γίνει σε δυνατή φωτιά. Σερβίρετε ζεστό με κάποια κινέζικα νουτλς. Καλή Όρεξη και….. προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε κινέζικα ξυλάκια!!

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ελαφρύ γλύκισμα.

Υλικά :

2 πακέτα μπισκότα τετράγωνα, περίπου 400 γραμμάρια
1 βιτάμ Σοφτ
1 βανίλια
2 κουταλιές κακάο
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια τρούφα

Εκτέλεση :

Βάζουμε στο μίξερ το βιτάμ, τη βανίλια, το κακάο, τη ζάχαρη και 70 γραμμάρια γάλα και τα κτυπάμε.
Βρέχουμε τα μπισκότα με το γάλα και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα
Μία στρώση μπισκότα, λίγο μίγμα, ξανά μπισκότα και μίγμα έως ότου τελειώσει επάνω γαρνίρουμε με την τρούφα.
Καλή Επιτυχία και Καλή Απόλαυση.
Τρώγεται παγωμένο.

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Μακαρονια με σπανακι και φετα.

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
500gr. μακαρόνια (κατά προτίμηση πένες ή σπαγγέτι)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (2 κουταλιές της σούπας έξτρα για τα μακαρόνια)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου 1 φλιτζάνι)
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 1/2 φλιτζάνια ντοματάκια κομμένα στην μέση ή 1/2 κονσέρβα ντομάτα χοντροκομμένη
1/2 φλιτζάνι χωρίς ζωμό κοτόπουλου (κατά προτίμηση σπιτική)
1 δέσμη φρέσκο σπανακι, κομμένο στο χέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
Προετοιμασία:
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ τέντε. Εφόσον είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα περνάμε από κρύο τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε. Επαναφέρουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα και περιχύνουμε με το έξτρα ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα μας.
Ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για περίπου μισό λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Αφήνουμε να βράσει και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ψήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να εξατμιστούν λίγα από τα υγρά. Με ένα ξύλινο κουτάλι λιώνουμε ελαφρά τις ντομάτες και αμέσως προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύοντας. Αφήνουμε να μαραθεί το σπανάκι και προσθέτουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα. Αλατοπιπερόνουμε τα υλικά μας στο τιγάνι και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί. Πασπαλίζουμε τα μακαρόνια μας με την τριμμένη φέτα, ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε όσο τα μακαρόνια μας είναι ακόμα ζεστά.
Καλή Όρεξη!

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Σαλάτα με σπανάκι ρόδι και παρμεζάνα!


Συνταγες για ολα τα γουστα
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
6 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, κομμένο στο χέρι
1/2 φλιτζάνι καθαρισμένο ρόδι
1 φλιτζάνι καρύδια, καθαρισμένα και κομμένα στην μέση
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προετοιμασία:
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το ξύδι, το μέλι, το ελαιόλαδο, και το αλάτι και τα κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και να δημιουργηθεί μία ωραία σάλτσα.
Βάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα το σπανάκι, το ρόδι, τα καρύδια, και την παρμεζάνα και περιχύνουμε με την σάλτσα από το μπλέντερ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Σερβίρετε την σαλάτα σας παγωμένη με λίγο φρέσκο ψωμί.
Καλή Όρεξη!

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Μους Λεμονιού!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
300ml κρέμα γάλακτος
Χυμό από 1 λεμονι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
60γρ ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγών
Προετοιμασία:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και τα κτυπάμε με ένα μίξερ χεριού μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα αλλά να μην σφίξει εντελώς.
Κτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μείγμα φρέσκας κρέμας. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τέσσερα μπολ σερβιρίσματος και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Σερβίρετε παγωμένη την μους λεμόνι και διακοσμήστε εάν θέλετε με λίγο ξύσμα λεμονιού. Απολαύστε!

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Σουβλάκια χοιρινά με μάνγκο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
1kg χοιρινό κρέας φιλέτο, κομμένο κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χοντρό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, κοπανισμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, σκόνη
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 ώριμα μάνγκο, κομμένο σε κύβους στο ίδιο μέγεθος με το κρέας
1 ματσάκι μαϊντανό λεπτοκομμένο (για το σερβίρισμα)
Προετοιμασία:
Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε το κύμινο, το αλάτι, το κόλιανδρο, την ζάχαρη, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να δημιουργηθεί ένα πολτός. Βάζουμε το κρέας μέσα στον πολτό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να καλυφθεί το κρέας με τα αρωματικά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να σταθεί το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου για 20-25 λεπτά και να απορροφήσει τα αρώματα. Ταυτόχρονα βάζουμε μερικά ξύλινα σουβλάκια σε ένα μπολ και αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου 20 λεπτά.
Περνάμε εναλλάξ στα σουβλάκια το κρέας με το μάνγκο και τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Ετοιμάζουμε την σχάρα (κατά προτίμηση κάρβουνα) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κρέας. Μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά αραδιάζουμε τα σουβλάκια σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σερβίρετε τα σουβλάκια σας με βραστό ρύζι με κρόκο Κοζάνης και πράσινη σαλάτα. Καλή Όρεξη!

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ημερίδα στο Πόρτο Χέλι για την Γαστρονομία ως εργαλείο ανάπτυξης του τουρισμού.

Ο Δήμος Ερμιονίδας και ο Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουρισμού και την Ένωση Ξενοδόχων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη της Ερμιονίδας σε κορυφαίο γαστροτουριστικό προορισμό σε συνεργασία με τον μελετητή της Ελληνικής Γαστρονομίας, συγγραφέα Γιώργο Πίττα διοργάνωσαν την 1η ημερίδα "ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ : ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ"

Σάντουιτς με τόνο και τυρί!

Συνταγες για ολα τα γουστα!Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
2 μεγάλες κονσέρβες τόνου σε νερό, στραγγισμένος καλά
1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο σέλινο
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο ξίδι
1.5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/3 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, σκόνη
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
8 φέτες ψωμί (δικής σας επιλογής)
8 φέτες τυρί
4 φέτες ντομάτας
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το ηλεκτρικό γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Σε περίπτωση που δεν έχετε ηλεκτρικό γκρίλ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τηγάνι γκριλ (τοποθετώντας το σε μέτρια θερμοκρασία).
Σ ‘ένα μπολ, ανακατέψτε το τόνο, τη μαγιονέζα, το σέλινο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Προσθέστε τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Αρχίστε το στήσιμο των σάντουιτς τοποθετώντας 4 φέτες ψωμιού σε μια επίπεδη επιφάνεια. Τοποθετήστε πάνω από κάθε φέτα ψωμιού μια φέτα τυριού και από πάνω αρκετή δόση από το μείγμα τόνου για να καλυφτεί το τυρί. Προσθέστε πάνω από το τόνο μια χοντρή φέτα ντομάτας και καλύψτε την με την δεύτερη φέτα τυριού. Τελειώστε το σάντουιτς, τοποθετώντας το τελευταίο κομμάτι ψωμί στην κορυφή.
Τοποθετήστε στη ηλεκτρική σχάρα (ή στη σχάρα τηγάνι), τα σάντουιτς και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί (περίπου 4-6 λεπτά). Σερβίρετε με μερικά αγγουράκια τουρσί και τηγανιτές πατάτες. 
Καλή Όρεξη!

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Παγωτινια!

Συνταγεσ για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 6-8 άτομα
Υλικά:
200γρ γιαούρτι (καλή ποιότητας και στραγγιστό)
2/3 φλιτζανιού συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού
2 μεγάλες μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
Ξύσμα 1 από ένα λαίμ
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
Προετοιμασία: Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το γιαούρτι, τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλι, μπανάνες, το ξύσμα τον χυμό από λάιμ. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένας απαλός πολτός.
Για τα παγωτίνια μας θα χρειαστούμε ειδικά φορμάκια και ξυλάκια. Αν όμως δεν έχετε φορμάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά χάρτινα ποτηράκια (αυτά του καφέ). Χύνουμε το πολτό στα φορμάκια και τοποθετούμε στο κέντρο τους ξυλάκια. Τοποθετούμε τα παγωτινια μας στην κατάψυξη σε σταθερή θερμοκρασία για περίπου 4 ώρες μέχρι να πήξουν καλά.
Για να ξεφορμάρουμε τα παγωτινια μας απλά βουτάμε τα φορμάκια σε χλειαρό νερό για μερικά δευτερόλεπτα.
Σερβίρετε αμέσως και ….Απολαύστε!

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Λεμονατο κοτοπουλο στο φουρνο με πατατες!

Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή 4-6 άτομα
Υλικά:
1 κοτόπουλο ολόκληρο (περίπου 1.5-2 κιλά)
1 κιλό πατάτες μικρές (φρέσκες), ακαθάριστες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανάλατο
Χυμός από 2 λεμόνια
Αλάτι/ πιπέρι
Προετοιμασία: Πλένουμε καλά τις πατάτες και με την παλάμη μας τις πιέζουμε πάνω σε σκληρή επιφάνεια για να “ραγίσουν” εσωτερικά αλλά όχι να σπάσουν. Αυτό θα βοηθήσει στο ψήσιμο.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψί που θα το ψήσουμε και το περιχύνουμε με το λεμόνι παντού. Προσθέτουμε γύρω από το κοτόπουλο τις πατάτες. Αρτύζουμε σε όλες τις πλευρές το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι αλλά και τις πατάτες.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας το κατά διαστήματα. Περιχύνουμε τα υλικά μας στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (210oC) για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να κάνει μία ωραία κρούστα. Όσο ψήνουμε το φαγητό ανοίγουμε το φούρνο κατά διαστήματα και μαζεύουμε με ένα κουτάλι τους χυμούς του και περιχύνουμε με αυτούς τα υλικά μας. Με αυτό τον τρόπο θα δώσει άρωμα στο φαγητό αλλά και θα το προστατέψει από το να καεί.
Σερβίρετε το φαγητό απευθείας από τον φούρνο με μία χωριάτικη σαλατα. Καλή Όρεξη!

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ψάρι με πατάτες στο φούρνο!

Συνταγεσ για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
4 φιλέτα πέρκας, χωρίς κόκαλα (περίπου 1 κιλό)
500γρ μικρές πατάτες κομμένες στη μέση
2 φλιτζάνια ντοματινια, κομμένα στην μέση
ελαιόλαδο (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
1 φρέσκο λεμόνι (το μισό σε φέτες και το άλλο μισό σε χυμό)
1/2 φλιτζάνι κάπαρη
1 φλιτζάνι μαγιονέζα, καλής ποιότητας
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο
Προετοιμασία:Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190oC.
Βάζουμε τις ντομάτες και τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύνουμε τα υλικά μας στο ταψί με αρκετό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μισό αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τις πατάτες και τις ντομάτες, ακάλυπτες, για 25 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιλέτα πέρκας πάνω από τις ντομάτες. Αραδιάζουμε πάνω από τα φιλέτα τις φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με κάπαρη. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, ή μέχρι το ψάρι να είναι έτοιμο.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και λίγη κάπαρη και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρετε το ψάρι και τις πατάτες απευθείας από το φούρνο μαζί με λίγη σάλτσα. Για επιδορπιο επιλεξτε να φτιαξετε μωσαικο!
Καλή Όρεξη!

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ένα άλλο παστίτσιο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
500γρ μακαρόνια ριγκατόνι (Rigatoni)
300γρ χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντομάτες, χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι νερό
3/4 φλιτζανιού φρέσκα κρέμα
1 1/2 φλιτζάνια παρμεζάνα τριμμένη
1 κουτάλι της σούπας βούτυρο (για άλειμμα του ταψιού)
Προετοιμασία:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πιρούνι αρχίστε να ανακατεύετε πιέζοντας το κρέας προς τα κάτω μέχρι να γίνει σπυρωτό. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γυαλιστερό και προσθέστε την ντομάτα και το νερό. Ανακατέψτε και προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και κανέλα. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κατεβάστε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία για al dente. Στραγγίστε και τοποθετήστε κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα. Προσθέστε και ανακατέψτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέστε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τον κιμά. Προσθέστε και την μισή παρμεζάνα και ανακατέψτε τα υλικά όλα μαζί καλά.
Αλείψτε με τον βούτυρο τον πάτο και τα τοιχώματα ενός πυρίμαχου ταψιού και αδειάστε μέσα τα μακαρόνια με τον κιμά και το τυρί. Περιχύστε ομοιόμορφα την φρέσκα κρέμα στο ταψί πάνω από τα μακαρόνια και με απαλές κινήσεις αφήστε την κρέμα να απλώσει σε όλα τα σημεία του ταψιού. Πασπαλίστε το πάνω μέρος των ριγκατόνι με το υπόλοιπο τυρί και καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180οC) για 10 λεπτά και μετά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρις ότου δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα από πάνω.
Σερβίρετε ζεστά με ένα κρύο λευκό κρασί.
Καλή Όρεξη!

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Κλαμπ Σαντουιτς!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές μουστάρδα
6 φέτες λευκό ψωμί
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 φύλλα μαρουλιού
2 φέτες τυρί τσένταρ (cheddar)
4 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας
2 φέτες ντομάτας
4 φέτες μπέικον
2 αυγά
Αλάτι

Προετοιμασία:
Πρώτα βάζουμε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράζουμε μέχρι να σφίξουν καλά (περίπου 10 λεπτά).
Στη συνέχεια σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα μέχρι να ενωθούν καλά. Φρυγανίστε το ψωμί και ενώσω είναι ακόμη ζεστό αλείψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα μαγιονέζας στην μια πλευρά κάθε φέτας.
Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώσετε το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέστε το ζαμπόν γαλοπούλας και το μπέικον, ολόκληρα και τσιγαρίστε τα ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε πριν γίνουν τραγανιστά και στραγγίξετε σε χαρτί κουζίνας. Βάλτε τα αυγά σε κρύο νερό για λίγο και ξεφλουδίστε τα. Κόψτε τα αυγά σε χοντρές φέτες και αλατίστε.
Αρχίστε να στήνετε το πρώτο σάντουιτς βάζοντας μια φέτα φρυγανισμενο ψωμι σε ένα πιάτο με την πλευρά με το μίγμα μαγιονέζας προς τα πάνω. Ακολούθως τοποθετήστε επάνω, 1 φύλλο μαρούλι, 1 φέτα τυρί, 2 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας, και μια φέτα ψωμί, με το μείγμα μαγιονέζας προς τα κάτω.
Αλείψτε το επάνω μέρος του ψωμιού με το μείγμα μαγιονέζας και συνεχίστε το στήσιμο του σάντουιτς. Απλώστε πρώτα τις φέτες του ενός από τα αυγά, και μετά 2 φέτες μπέικον, 1 φέτα ντομάτα, και μια φέτα ψωμιού με το μείγμα μαγιονέζας προς τα κάτω. Στερεώστε με τέσσερις οδοντογλυφίδες και κόψτε σε τρίγωνα. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία της στησίματος και για το δεύτερο σάντουιτς.
Σερβίρετε με μερικά πατατάκια (τσιπς) και ….. Καλή Όρεξη!