Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ!

από :  Εδώ
Οι τρεις τελευταίες αγορές ροδάκινων είχαν μια κλιμακωτή πτώση ποιότητας, από το τέλειο, μέχρι το άνοστο (ψυγείου και όχι δένδρου).
Αυτά τα τελευταία αποφάσισα να τα κάνω μαρμελάδα και πέτυχε
 
Τ Α   Υ Λ Ι Κ Α   
6 Ροδάκινα σκληρά (έδωσαν 1 κιλό καθαρισμένα)
600 γραμ. Ζάχαρη άσπρη
Χυμό από 1 Λεμόνι
Η   Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 
Ξεφλουδίζω και βγάζω τα κουκούτσια.
Κόβω την ψίχα σε μικρά κομμάτια
Ζυγίζω και βάζω σε κατσαρόλα.

 Πασπαλίζω με την ζάχαρη και ανακατεύω.

Βγάζω και μια close-up πόζα (το πάθος μου)

Σκεπάζω την κατσαρόλα και την αφήνω για μια ώρα.
Βγήκε πολύ ζουμί και την βάζω στο μάτι, για να πάρει την πρώτη βράση.
Χαμηλώνω την ένταση, στο μισό, ανακατεύω συχνά και σε 40' έχει δέσει αρκετά.
Λυώνω τα μεγαλύτερα κομμάτια με το κυρτό της τρυπητής κουτάλας και ρίχνω τον χυμό του λεμονιού.
Συνεχίζω τον βρασμό για 5-6' ακόμα.

Αφήνω λίγη ώρα να κρυώσει λίγο και γεμίζω αποστειρωμένα βάζα με καπάκι ασφαλείας (αυτό που κάνει "πλουκ" όταν ανοίγει).
Αυτή η ποσότητα γέμισε 3 βαζάκια των 380 ml.
Η δοκιμή έγινε σε φρέσκο ψωμί με κίτρινο αλεύρι "Ζυμωτό"

Τέλεια και όχι πολύ γλυκειά (οι περισσότερες συνταγές λένε για αναλογία 700-900 γραμ. ζάχαρη, στο κιλό φρούτου. Εγώ έβαλα 600 γραμ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)